Hoe Maak Je Een Verborgen Map In Windows

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Verborgen Map In Windows
Hoe Maak Je Een Verborgen Map In Windows

Video: Hoe Maak Je Een Verborgen Map In Windows

Video: Hoe Maak Je Een Verborgen Map In Windows
Video: Verborgen bestanden en mappen weergeven windows (vista) 2024, Mei
Anonim

Verborgen bestanden en mappen verschillen van normale bestanden doordat ze niet zichtbaar zijn als de standaardinstellingen voor mapweergave worden gebruikt. Er zijn twee manieren om verborgen mappen te maken. De eerste is om de weergave-opties in de mapeigenschappen te wijzigen en de tweede is om een lege naam en pictogram te gebruiken.

Hoe maak je een verborgen map in Windows
Hoe maak je een verborgen map in Windows

instructies:

Stap 1

Verborgen mappen worden op dezelfde manier gemaakt als normale mappen, alleen aan het einde moet u de kenmerken wijzigen. Er zijn verschillende manieren om een map aan te maken. De eenvoudigste: open "Verkenner" waar u de nieuwe map wilt plaatsen, klik met de rechtermuisknop op het vrije gedeelte van het venster en selecteer "Nieuw" - "Map" in het menu dat wordt geopend.

Stap 2

In Windows Vista en Windows 7 heeft Verkenner een paneel met een knop Nieuwe map. Door erop te klikken, maakt u een map aan in het geopende venster. In Windows XP kunt u met een grafisch pictogram in het paneel bovenaan het venster een map maken.

Stap 3

U kunt ook "Nieuw" - "Map" selecteren in het menu "Bestand". In Windows Vista en Windows 7 moet u eerst op de Alt-toets drukken om het menu Bestand te laten verschijnen.

Stap 4

Nadat de map is gemaakt met een van de bovenstaande methoden, geeft u deze een naam. U kunt de standaardnaam "Nieuwe map" laten staan.

Stap 5

Klik er nu met de rechtermuisknop op en selecteer "Eigenschappen" in het menu dat wordt geopend. Hetzelfde venster wordt geopend door een combinatie van sneltoetsen "Alt" + "Enter".

Stap 6

Zoek in het geopende venster op het tabblad "Algemeen" het instellingengebied "Attributen". Er zal een "Verborgen" item zijn. Vink het vakje ernaast aan en klik op "OK".

Stap 7

Het venster "Kenmerkinstellingen bevestigen" wordt geopend, waarin u wordt gevraagd om alleen deze map te verbergen of ook alle bestanden en submappen die deze bevat. Selecteer de gewenste optie en klik op OK. De map is verborgen.

Stap 8

Met de tweede methode kunt u de map op een geheel andere manier verbergen. Vanuit het oogpunt van het systeem zal het een gewone directory zijn, maar vanuit het oogpunt van de gebruiker zal het volledig onzichtbaar of bijna onzichtbaar zijn. Om dit te doen, maakt u een map aan met behulp van een van de methoden die aan het begin van de instructies zijn beschreven.

Stap 9

In plaats van een map een naam te geven, houdt u de toets alt="Image" ingedrukt en voert u drie cijfers in met het numerieke toetsenbord: 255. Het krijgt een "lege" naam, dat wil zeggen dat het als naamloos wordt weergegeven.

Stap 10

Open nu de eigenschappen ervan. Selecteer het tabblad "Instellingen". Onderaan het venster staat de ondertitel Mappictogrammen. Klik op de knop Pictogram wijzigen. Zoek onder de opties die door het systeem worden aangeboden een leeg pictogram met niets erop. Selecteer het en klik op OK. Nu is een map zonder pictogram en zonder naam niet zichtbaar voor degenen die er niets van weten.

Aanbevolen: