Hoe Een Verborgen Partitie Op Een Laptop Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Verborgen Partitie Op Een Laptop Te Verwijderen
Hoe Een Verborgen Partitie Op Een Laptop Te Verwijderen

Video: Hoe Een Verborgen Partitie Op Een Laptop Te Verwijderen

Video: Hoe Een Verborgen Partitie Op Een Laptop Te Verwijderen
Video: how to delete recovery partition in windows 10 /8/7 2024, April
Anonim

Verborgen partities in laptops worden door de fabrikant gemaakt om het besturingssysteem te herstellen. Ze slaan in de regel een afbeelding op van een partitie met een geïnstalleerd besturingssysteem, dat alle stuurprogramma's en firmware bevat die nodig zijn om de laptop te laten werken. Houd er rekening mee dat als u een verborgen partitie verwijdert in het geval van een systeemstoring, u het besturingssysteem volledig handmatig moet installeren. Eenmaal verwijderd, kunt u de automatische systeemherstelfunctie niet gebruiken. Als je vastbesloten bent om een verborgen partitie te verwijderen, heb je een speciaal programma nodig om met schijven en partities te werken.

Hoe een verborgen partitie op een laptop te verwijderen
Hoe een verborgen partitie op een laptop te verwijderen

Noodzakelijk

Een programma om met harde schijven te werken, bijvoorbeeld Acronis Dick Director Home

instructies:

Stap 1

Momenteel zijn er veel programma's die zijn ontworpen om met schijfpartities te werken. Ze zijn vergelijkbaar in functionaliteit, verschillen alleen in bepaalde opties en interface-ontwerp. Laten we eens kijken naar het verwijderen van een verborgen partitie met een van de meest populaire tools - Acronis Dick Director Home als voorbeeld. Allereerst moet u dit programma downloaden en installeren op uw laptop. Het programma is volledig in het Russisch. Na de installatie moet u het uitvoeren. Binnen enkele seconden zal het hoofdmenu van het programma voor u openen.

Stap 2

In het geopende venster ziet u een lijst met al uw harde schijven en partities. Bovenaan worden ze weergegeven als een lijst, waar ze worden aangegeven: type, capaciteit, activiteit en bestandssysteem. En hieronder - in een grafische vorm, met een visuele weergave van de bezette en vrije ruimte. Onder deze secties moet je de verborgen vinden. Om dit te doen, kunt u de snelkoppeling "Deze computer" openen en zien welke secties werken. Meestal zijn het er één tot twee of drie. (C - systeem, D - meestal het gedeelte met gebruikersinformatie). Selecteer in het Acronis Dick Director Home-venster de partitie die zichtbaar is in het programma, maar niet zichtbaar is in het venster Deze computer - het zal hoogstwaarschijnlijk een verborgen partitie zijn.

Stap 3

Wees voorzichtig als uw laptop Windows 7 draait! In dit geval ziet u in het Acronis Dick Director Home-venster het volgende gedeelte: "Gereserveerd door het systeem (partitiebrief)". Dit is de systeempartitie die het opstartgebied bevat! Het is ook niet zichtbaar in Deze computer, maar je kunt het niet verwijderen! Het volume is 100 megabyte.

Stap 4

Nadat het verborgen gedeelte is gevonden, klikt u er eenmaal op met de linkermuisknop. Links verschijnt een menu met beschikbare bewerkingen voor deze sectie. Selecteer onder hen "Volume verwijderen". Klik in het venster dat verschijnt op "OK".

Stap 5

Daarna moet u de uitgevoerde bewerkingen toepassen. Klik in de linkerbovenhoek van het hoofdvenster op "Geplande bewerkingen toepassen". Klik in het geopende venster op Doorgaan. Nadat het programma enige tijd heeft gedraaid, verschijnt er een venster met de melding dat alle bewerkingen zijn voltooid. Klik OK. Het verborgen gedeelte bestaat niet meer. Verder kunt u, indien gewenst, in plaats van de verborgen partitie een aangepast volume maken of het aan een van de bestaande koppelen.

Aanbevolen: