Hoe De Systeemeenheid Te Vervangen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Systeemeenheid Te Vervangen?
Hoe De Systeemeenheid Te Vervangen?

Video: Hoe De Systeemeenheid Te Vervangen?

Video: Hoe De Systeemeenheid Te Vervangen?
Video: systeemeenheid incl uitleg 2024, Mei
Anonim

De systeemeenheid van een computer is een behuizing waarin zich een voedingseenheid en een systeemkaart (moederbord) bevinden met controllers voor externe apparaten die erop zijn aangesloten. In het geval van de systeemeenheid zijn ook gemonteerd: een harde schijf (HDD), apparaten voor het lezen en schrijven van gegevens: dvd-stations, cd-stations en andere. Dat wil zeggen, de systeemeenheid van een computer is de computer zelf.

Toetsenbord- en muisaansluitingen kunnen dienovereenkomstig worden gelabeld
Toetsenbord- en muisaansluitingen kunnen dienovereenkomstig worden gelabeld

Materialen en gereedschappen

Om de systeemeenheid te vervangen, hebt u het volgende nodig:

- nieuwe systeemeenheid;

- toezicht houden op;

- toetsenbord;

- muis;

- schroevendraaier;

- een pakket met referentiedocumentatie voor alle apparaten in de systeemeenheid;

- media met software voor alle beschikbare apparaten.

Naleving van de vereisten

Het vervangen van de systeemeenheid is bijna hetzelfde als het vervangen van een computer. Tijdens deze operatie moet u twee hoofdtaken oplossen, namelijk: hardware en functionele combinatie van apparaten leveren. U zult de eerste stap in deze richting moeten zetten bij de aanschaf van een nieuwe systeemeenheid. Vraag bij de aanschaf van een systeemeenheid om documentatie. Kijk in de documentatie of de architectuur van de computer die je aanschaft overeenkomt met de taken die je ermee gaat oplossen. Waar het om gaat is de snelheid en het type processor, de hoeveelheid RAM (Random Access Memory), de grootte van de harde schijf en de parameters van de videokaart. Let op de aansluitingen van de videokaart. Afhankelijk van het type monitor dat je hebt, heb je VGA (analoge) of DVI (digitale) video-uitgangen op je videokaart nodig. Hun connectoren zijn anders. Als u van plan bent het videosignaal naar een tv te sturen, heeft u bijvoorbeeld S-Video- of HDMI-aansluitingen nodig. Als u geïnteresseerd bent in de multimedia van uw computer, moet u weten welke geluidskaart erop is geïnstalleerd. De parameters en het aantal kanalen moeten ook in de documentatie worden vermeld. Om een toetsenbord en muis aan de achterkant van de systeemeenheid aan te sluiten, zijn er soms PS/2-connectoren. Als ze er niet zijn, moet u de USB-connectoren gebruiken. Dit laatste is niet altijd wenselijk, omdat het leidt tot een afname van het aantal vrije USB-poorten dat nodig is om mobiele apparaten aan te sluiten. USB-poorten zijn beschikbaar op elke moderne machine, maar het aantal varieert. Zorg ervoor dat er genoeg van zijn voor uw doeleinden. Het is wenselijk dat er ook een netwerkadapter met een LAN-connector in de architectuur van de computer wordt opgenomen, hierdoor kunt u de computer verbinden met een lokaal netwerk of met internet. U hebt een FireWire-connector nodig als uw randapparatuur dit vereist. Hetzelfde geldt voor SCSI-apparaten.

Aansluiten en instellen

Als de hardwareconfiguratie van de nieuwe systeembox u bevalt, kunt u doorgaan met de installatie ervan. Stel eerst de minimale configuratie samen: systeemeenheid, monitor, toetsenbord, muis. Als uw computer PS/2-poorten heeft, zijn de muis- en toetsenbordsymbolen er al naast gemarkeerd. De sleuven op de geluidskaart zijn kleurgecodeerd. De rest van de connectoren zijn bijna niet te verwarren. Bij het aansluiten van de monitorkabel kan soms een schroevendraaier nodig zijn, alle andere aansluitingen worden zonder gereedschap gemaakt. Oudere systeemunits hebben soms een driepolige stopcontact voor de monitor. Als de nieuwe behuizing er geen heeft, koop dan een netwerkkabel voor de monitor en gebruik deze. Als het besturingssysteem dat je nodig hebt al voorgeïnstalleerd is op je computer, kun je direct beginnen met het installeren van stuurprogramma's voor externe apparaten en de software die je nodig hebt. In andere gevallen moet u het besturingssysteem installeren of opnieuw installeren. Aanvullende software die nodig is voor alle apparaten van de nieuwe systeemeenheid moet door de leverancier worden geleverd.

Aanbevolen: