Hoe Een Systeemeenheid Te Kopen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Systeemeenheid Te Kopen?
Hoe Een Systeemeenheid Te Kopen?

Video: Hoe Een Systeemeenheid Te Kopen?

Video: Hoe Een Systeemeenheid Te Kopen?
Video: systeemeenheid incl uitleg 2024, April
Anonim

De systeemeenheid is het centrum van de hele computer. Het bevat de componenten die verantwoordelijk zijn voor de prestaties. Tegelijkertijd is vaak een volledige update van de systeemeenheid nodig om de kenmerken van de computer up-to-date te houden.

Hoe een systeemeenheid te kopen?
Hoe een systeemeenheid te kopen?

instructies:

Stap 1

Er zijn twee mogelijkheden om een nieuwe systeemeenheid aan te schaffen. De eerste is een keuze uit reeds geassembleerde systeemunits, de tweede is de aanschaf van alle componenten afzonderlijk voor latere montage. Kies de optie die het beste bij je past.

Stap 2

Bestudeer bij het kiezen van een kant-en-klare systeemeenheid zorgvuldig alle kenmerken: processorkracht, hoeveelheid RAM, harde schijfcapaciteit, videokaartvermogen en geluidskaartkwaliteit. Besteed speciale aandacht aan de aanwezigheid van extra interfaces, apparaten en hun kenmerken. Bijvoorbeeld het aantal en de locatie van usb-poorten, de aanwezigheid van een netwerkkaart, wifi-adapter, etc. Ze vormen een belangrijk onderdeel van de functionaliteit van de systeemeenheid, maar sommige ervan (bijvoorbeeld een kaartlezer, wifi- of bluetooth-antenne) zijn misschien niet nodig voor iemand.

Stap 3

Soms wordt een kant-en-klare systeemeenheid verkocht met een vooraf geïnstalleerd besturingssysteem, respectievelijk is de vergoeding ervoor inbegrepen in de totale prijs. Als u al een gekocht exemplaar van het besturingssysteem hebt of een vrij verspreid exemplaar gaat gebruiken, brengt de aanschaf van zo'n systeemeenheid onnodige kosten met zich mee.

Stap 4

Als u geen geschikte kant-en-klare systeemeenheid kunt vinden, monteer deze dan stuk voor stuk. Selecteer afzonderlijk het moederbord, de processor, het RAM-geheugen, de harde schijf, de video- en geluidskaart, andere apparaten zijn optioneel. Als je hier niet genoeg ervaring mee hebt, overleg dan met de verkoper over de compatibiliteit van de componenten. Zo koopt u precies zo'n systeemeenheid die qua functionaliteit bij u past.

Stap 5

Als u een gebruikte systeemeenheid gaat kopen, controleer dan de advertenties in de relevante secties van kranten, forums en prikborden op internet. Heeft u een geschikte optie, neem dan contact op met de eigenaar en maak een afspraak. Controleer de functionaliteit van de systeemeenheid zorgvuldig voordat u deze aanschaft.

Aanbevolen: