Hoe De Koeler Van De Systeemeenheid Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Koeler Van De Systeemeenheid Te Installeren
Hoe De Koeler Van De Systeemeenheid Te Installeren

Video: Hoe De Koeler Van De Systeemeenheid Te Installeren

Video: Hoe De Koeler Van De Systeemeenheid Te Installeren
Video: How to Install Google Chrome on Windows 10 2024, April
Anonim

Een van de manieren om de temperatuur in de systeemeenheid te verlagen, is door een koeler te installeren. Dit bevordert de luchtcirculatie in de behuizing, respectievelijk de temperatuur van de pc-componenten neemt af. Er is plaats voor het installeren van een koeler in elke, zelfs de meest eenvoudige computerkast.

Hoe de koeler van de systeemeenheid te installeren
Hoe de koeler van de systeemeenheid te installeren

Noodzakelijk

  • - koeler van de systeemeenheid;
  • - schroevendraaier;
  • - 4 bevestigingsschroeven.

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u de diameter van het compartiment meten voor het installeren van de koeler. U kunt geen koeler installeren die niet past. Dit kan aan de buitenzijde van de achterzijde van de systeemeenheid. Meet gewoon de afstand tussen de bevestigingsschroefgaten. Op de koeler die je wilt monteren, moet de afstand tussen de bijbehorende gaten gelijk zijn. In principe worden 120 mm ventilatoren gebruikt om de behuizing te koelen.

Stap 2

Koppel de systeemeenheid los van de voeding. Koppel alle randapparatuur los. Verwijder vervolgens het deksel van de behuizing. Plaats de koeler in het compartiment. Zoals reeds opgemerkt, bevindt deze zich aan de achterkant van de systeemeenheid. Sommige dure koffers hebben mogelijk meerdere systeemkoelerbevestigingen.

Stap 3

Ondersteun de koeler voorzichtig in de systeemeenheid en bevestig deze aan de montageschroef aan de buitenkant van de behuizing. Daarna kan de ventilator worden losgelaten. Draai de overige bevestigingsschroeven vast.

Stap 4

Het blijft alleen om de stroom op de ventilator aan te sluiten. U moet een 3-pins connector op het moederbord vinden. Als je een diagram van het moederbord hebt, kun je eerst de locatie van de connector naar het moederbord erop zien. Het bevindt zich meestal in de linkerbovenhoek van het moederbord. Steek de stroomkabel van de koeler in deze connector. De ventilator is nu volledig operationeel.

Stap 5

Sluit de voeding aan op de systeemeenheid. Het is nog niet nodig om andere apparaten aan te sluiten. Zet de systeemeenheid aan, kijk of de koeler werkt. Als het werkt, kunt u de computer uitschakelen en het deksel van de systeemeenheid sluiten; zo niet, dan kunnen er maar twee redenen zijn. Dit is ofwel een storing van de koeler, of u hebt de voedingskabel niet volledig in de 3-pins connector gestoken. Controleer de stroomaansluiting opnieuw.

Aanbevolen: