Wat Is Computerupgrade?

Inhoudsopgave:

Wat Is Computerupgrade?
Wat Is Computerupgrade?

Video: Wat Is Computerupgrade?

Video: Wat Is Computerupgrade?
Video: Old PC Upgrade #1: Options u0026 RAM 2024, Mei
Anonim

Elke computer is een vrij complex apparaat dat uit veel componenten bestaat. De modernisering van een computer is dus de vervanging van bepaalde componenten door andere die andere parameters hebben dan de gebruikte.

Wat is computerupgrade?
Wat is computerupgrade?

Stationaire computers en laptops

Een van de belangrijkste koopkenmerken van een computer is de onderhoudbaarheid en upgradebaarheid. Volgens dit criterium zijn laptops en netbooks bijvoorbeeld ernstig inferieur aan stationaire machines. Het ontwerp van stationaire machines biedt de mogelijkheid om te configureren, rekening houdend met individuele voorkeuren en wijzigingen aan te brengen in de technische parameters van de machine, d.w.z. modernisering. Er is een mening dat modernisering in elk geval de verandering is van computercomponenten naar krachtigere. Het zou echter juister zijn om modernisering te definiëren als het proces om de machine in overeenstemming te brengen met de eisen van de gebruiker. Tegelijkertijd is het duidelijk dat de kracht van de computer onveranderd kan blijven. Je hebt bijvoorbeeld een grafisch station nodig en je computer is een krachtige speelautomaat met veel lawaai. Of de benadering van het gebruik van een computer is veranderd - het kind is naar de middelbare school verhuisd en er is een productievere machine nodig.

Moderniseringsmethoden

Er zijn verschillende hoofdmethoden voor modernisering. Bovendien zijn ze zo ontworpen dat ze zowel samen als afzonderlijk kunnen worden gebruikt, afhankelijk van de uit te voeren taak.

De meest bekende upgrademethode is het vervangen van de centrale processor. Dit komt door de algemene misvatting dat het vervangen van de processor de prestaties van de machine zal verbeteren. In feite zorgt dit niet voor een speciale toename van het vermogen. Dat wil zeggen, het veranderen van een single-coreprocessor naar een quad-coreprocessor zal de prestaties niet verviervoudigen. Daarom omvat de juiste moderniseringsmethode, inclusief het vervangen van de processor, ook het vervangen van het moederbord, RAM, videokaart.

De volgende meest populaire manier is om de hoeveelheid RAM te vergroten. Het effect van deze gebeurtenis wordt merkbaar wanneer een heel kleine hoeveelheid geheugen wordt vervangen door een heel grote. Er was bijvoorbeeld 512 MB RAM, ze maakten 8 GB. Verander je 4GB naar 8GB, dan merk je het verschil meestal niet.

Het vervangen van de videoadapter is in de meeste gevallen vereist wanneer de computerbronnen onvoldoende zijn voor de normale verwerking van games. Een significant verschil wordt waargenomen bij het vervangen van de jongere serie adapters door moderne en krachtigere. De moderniseringstechniek veronderstelt in dit geval ook de noodzaak om de voeding te vervangen.

Ten slotte wordt de harde schijf vervangen om de grootte of prestaties van het schijfsubsysteem te vergroten. Harde schijven zijn van jaar tot jaar verbeterd en de huidige modellen zijn veel productiever dan de oude. Dit geldt vooral bij gebruik van een solid-state drive (SSD).

Als u denkt dat het upgraden van uw computer onpraktisch is, dan is er een alternatief: de aanschaf van een nieuwe computer (laptop).

Aanbevolen: