Wat Is Er Nieuw In De GeForce GTX 660 Ti Grafische Kaart

Wat Is Er Nieuw In De GeForce GTX 660 Ti Grafische Kaart
Wat Is Er Nieuw In De GeForce GTX 660 Ti Grafische Kaart

Video: Wat Is Er Nieuw In De GeForce GTX 660 Ti Grafische Kaart

Video: Wat Is Er Nieuw In De GeForce GTX 660 Ti Grafische Kaart
Video: NVIDIA GeForce GTX 660 Ti в реалиях 2019 года: 20 игр в Full HD - на последнем издыхании 2024, April
Anonim

Op 16 augustus 2012 presenteerde NVIDIA haar nieuwe videokaart GeForce GTX 660 Ti. Gebaseerd op de meest geavanceerde technologieën, heeft de nieuwe grafische adapter de aandacht getrokken van veel gebruikers over de hele wereld.

Wat is er nieuw in de GeForce GTX 660 Ti grafische kaart
Wat is er nieuw in de GeForce GTX 660 Ti grafische kaart

De GeForce GTX 660 Ti-videokaart is ontworpen als een mainstream, de verhouding tussen functies en prijs is ontworpen om hem populair te maken bij gamers, maar ook bij iedereen voor wie hoge prestaties van de grafische adapter belangrijk zijn. Of NVIDIA erin zal slagen dit doel de komende maanden te bereiken, zal kunnen worden beoordeeld.

Het nieuwe product van het bedrijf behoort tot de Titanium-familie, zoals te zien is aan de letters aan het einde van de naam van de adapter. Het geavanceerde Kepler-platform werd gebruikt om de videokaart te maken. Onderscheiden door zijn hoge prestaties, ziet de GTX 660 Ti er behoorlijk goed uit onder zijn medemensen en concurrenten.

Qua technische parameters lijkt de nieuwe videokaart sterk op de efficiëntere GTX 670-adapter - hij is met name uitgerust met dezelfde GK104-processor en wordt op dezelfde printplaten geproduceerd. De klokfrequenties vallen ook samen - de basisfrequentie is 915 MHz en de Boost Clock - 980 MHz. Hetzelfde videogeheugen wordt gebruikt - GDDR5 2048 MB. Het aantal clusters van rasterbewerkingen is iets afgenomen (24 in plaats van 32), de geheugenbandbreedte is afgenomen (van 192, 3 naar 144, 2 GB/sec). Het piekstroomverbruik is teruggebracht tot 150 W, waardoor het mogelijk is om de adapter te gebruiken op computers met een 450W voeding (maar liefst minimaal 500W). Anders is dit bijna een exacte kopie van de GTX 670.

Opgemerkt moet worden dat onmiddellijk na de release van de nieuwe grafische adapter de prijs ervoor snel begon te dalen. Dus in Rusland werd de GeForce GTX 660 Ti aanbevolen om te verkopen voor 11.999 roebel, maar na een paar dagen in Moskou kon een nieuwe videokaart worden gekocht tegen prijzen variërend van 10.300 tot 10.600 roebel. De verklaring is eenvoudig - het is voor een koper gemakkelijker om een beetje extra te betalen en een krachtigere GTX 670-adapter te kopen dan om de "afgekapte" versie voor een vergelijkbare prijs te kopen - het verschil kan minder dan tweeduizend roebel zijn.

Bovendien heeft de nieuwe NVIDIA grafische kaart meer dan waardige concurrenten - de Radeon HD 7950-videokaart (kost minder dan $ 350) en de overgeklokte Radeon HD 7870-adapter (je kunt hem kopen voor ongeveer $ 270). Daarom is het onwaarschijnlijk dat NVIDIA echt in staat zal zijn om de nieuwe videokaart massaal te maken, vooral tegen de achtergrond van dalende prijzen voor videoadapters van de Radeon HD-familie.

Aanbevolen: