Wanneer De GeForce GTX 660 Arriveert

Wanneer De GeForce GTX 660 Arriveert
Wanneer De GeForce GTX 660 Arriveert

Video: Wanneer De GeForce GTX 660 Arriveert

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: GeForce GTX 660 в актуальных играх 2020-го: Как быстро пролетели годы 2023, Februari
Anonim

In de regel worden videokaarten geproduceerd door een groot aantal fabrikanten op basis van dezelfde chips, en het basis - "referentie" -monster is het eerste dat wordt gepresenteerd door de ontwikkelaar en fabrikant van de chipset. In plaats van het referentievoorbeeld van de Nvidia GeForce 660-videokaart, verschenen deze keer echter als eerste verschillende versies ervan. Vanaf het begin van het laatste decennium van augustus 2012 ligt dit product nog niet in de winkels, maar het uiterlijk wordt van dag tot dag verwacht.

Wanneer de GeForce GTX 660 arriveert
Wanneer de GeForce GTX 660 arriveert

De Nvidia GeForce 660 is de derde op Kepler gebaseerde grafische kaart die dit jaar is uitgebracht. Het wordt ook beschouwd als de derde in prestaties onder kaarten met één processor van dit platform - krachtigere versies worden aangeduid met 670 en 680. Deze videoversneller is van het grootste belang vanuit puur praktisch oogpunt - als de oudere versies zijn ontworpen voor liefhebbers van gebruikers met extreme eisen voor de kracht van videokaarten, dan zou de GeForce 660 dichter bij de gemiddelde prijsklasse moeten liggen. Naast "budget" -modellen is er meestal de grootste vraag naar dergelijke videokaarten, dus specialisten en potentiële kopers zijn geïnteresseerd in hoeveel het inferieur is aan versies 670 en 680.

De Nvidia GeForce 660 gebruikt dezelfde GK104 GPU als de oudere modellen en heeft dezelfde PCB als de optie 670. Sommige blokken zijn echter uitgeschakeld in de processor, wat de maximaal mogelijke frequentie verlaagt. Zelfs met dergelijke beperkingen presteert de nieuwe videokaart in de meeste tests beter dan de oudere versie van de vorige generatie - Nvidia GeForce 580 - en behoudt hij een goed potentieel voor extra overklokken.

Vanwege dit potentieel zouden we het verschijnen van kaarten van verschillende fabrikanten in winkels moeten verwachten, waarvan de parameters zullen worden gewijzigd in de richting van betere prestaties in vergelijking met die aangegeven voor het referentie-Nvidia-voorbeeld. Zo zijn de kenmerken van de ZOTAC GeForce GTX 660 Ti AMP al bekend! Edition, die een basisfrequentie heeft van 1033 MHz in plaats van de standaard 915 MHz, en de ingebouwde overklokfuncties kunnen deze verhogen tot 1111 MHz. De effectieve geheugenkloksnelheid (2GB GDDR5) is ook verhoogd naar 6608 MHz van de standaard 6008 MHz. En het GeForce GTX 660 Ti UltraCharged-model van Point of View en TGT heeft zelfs een automatische overklokmodus tot 1200 MHz, die bovendien kan worden verhoogd door handmatige instellingen. De GPU's met lage lekkage voor dit model zijn echter met de hand geplukt, daarom kost het 329 euro.

Populair per onderwerp