Waar Te Koop GeForce GTX 660 Ti

Waar Te Koop GeForce GTX 660 Ti
Waar Te Koop GeForce GTX 660 Ti

Video: Waar Te Koop GeForce GTX 660 Ti

Video: Waar Te Koop GeForce GTX 660 Ti
Video: GTX 660 Ti 2GB - CS GO, Cyberpunk 2077, Fortnite, GTA 5, Metro Exodus 2024, April
Anonim

NVIDIA, een van de grootste fabrikanten van videokaarten, kondigde op 16 augustus 2012 zijn nieuwe product aan: de GeForce GTX 660 Ti grafische versneller. Met hoge technische parameters trok het onmiddellijk de aandacht van potentiële kopers.

Waar te koop GeForce GTX 660 Ti
Waar te koop GeForce GTX 660 Ti

De grafische kaart GeForce GTX 660 Ti van NVIDIA is een nieuw product op basis van het baanbrekende Kepler-platform van de hoogwaardige Titanium-familie, die al de sympathie van miljoenen gebruikers over de hele wereld heeft gewonnen. De houding van de nieuwe videokaart ten opzichte van deze familie blijkt uit de letters Ti in de naam.

De videokaart is ontworpen voor de PCI Express 3.0 x16 bus en is gemaakt in de vorm van een bord in een zwarte beschermhoes. De aanwezigheid van de behuizing maakt het niet alleen mogelijk om de bordelementen te beschermen tegen onopzettelijke schade, maar ook om de warmte efficiënter af te voeren. Het videokaartgeheugen (GDDR5) is 2048 MB. Het maximale stroomverbruik van de adapter is 150 W.

Omdat de videokaart slechts een paar dagen geleden werd gepresenteerd, heeft deze nog geen tijd gehad om in de schappen van de meeste Russische computerwinkels te verschijnen. Desalniettemin is het al te koop in Moskou en op grote Europese internetmarkten. De adviesprijs voor Rusland is 11.999 roebel, maar in de Russische hoofdstad kan de GeForce GTX 660 Ti worden gekocht voor 10.300 - 10.600 roebel. Het feit dat de eerder uitgebrachte krachtigere GeForce GTX 670 grafische kaart in de winkels wordt aangeboden voor een prijs die vergelijkbaar is met de adviesprijs voor de GTX 660 Ti draagt bij aan zo'n snelle waardedaling. Het heeft geen zin voor een koper om een zwakkere kaart te kopen voor bijna hetzelfde geld, dus de prijs ervoor daalde in de eerste dagen na het begin van de verkoop.

De nieuwe videokaart werd aangekondigd als "populair" - er werd aangenomen dat het een budgetoplossing zou worden voor diegenen die het zich niet kunnen veroorloven om duurdere videokaarten van dezelfde familie te kopen. Maar vanaf de allereerste dagen dat de GeForce GTX 660 Ti in de uitverkoop verscheen, werd het duidelijk dat het onwaarschijnlijk is dat deze videokaart grote populariteit zal winnen. In een aantal parameters en met name in prijs verliest het van zijn belangrijkste concurrent - de videokaart Radeon HD 7950 (je kunt het kopen voor minder dan $ 350), evenals de "overgeklokte" Radeon HD 7870 (kosten ongeveer $ 270).

Aanbevolen: