Wat Is De Beste Grafische Kaart Voor Gaming?

Inhoudsopgave:

Wat Is De Beste Grafische Kaart Voor Gaming?
Wat Is De Beste Grafische Kaart Voor Gaming?

Video: Wat Is De Beste Grafische Kaart Voor Gaming?

Video: Wat Is De Beste Grafische Kaart Voor Gaming?
Video: Hoeveel extra FPS geeft een betere videokaart in AAA Games? 2024, Mei
Anonim

De videokaart is een van de duurste onderdelen van een computer. En, helaas, een van de snelste veroudering. Nieuwe games die uitkomen, zorgen ervoor dat zelfs topkaarten tot het uiterste werken. Maar desalniettemin zal het kopen van de beste videokaart op dit moment zorgen voor meerdere jaren comfortabel gamen.

Radeon R9 295X2 grafische kaart
Radeon R9 295X2 grafische kaart

De beste grafische kaart voor gaming moet aan één "eenvoudige" vereiste voldoen - om maximale prestaties te leveren in de meest complexe games bij maximale grafische instellingen. Dit vereist de volgende parameters: een grafische processor met een klokfrequentie van meer dan 1.000 MHz, een 512-bit GDDR5-geheugenbus met een frequentie van 1.250 MHz, ondersteuning voor schermresoluties tot 2500x1600 pixels en werken in multi-monitormodus.

Een moderne gaming-videokaart moet alle functies ondersteunen die gamers nodig hebben: DirectX 11, CUDA, SLI, PhysX, 3D Vision, 3D Vision Surround, TXAA en FXAA, adaptieve verticale synchronisatie.

Maar het kopen van een krachtige topvideokaart is alleen gerechtvaardigd met een onbeperkt budget. De kaart kan alleen al zijn mogelijkheden tonen als hij samenwerkt met dezelfde krachtige processor. Uiteraard moet de voeding het vermogen ondersteunen dat nodig is om de videokaart te laten werken.

De computerkast moet ruim genoeg zijn voor alle componenten en een krachtig koelsysteem hebben, aangezien de normale werking van het hele systeem afhangt van de efficiëntie van het koelsysteem.

AMD Radeon R9 295X2 grafische kaart

AMD-vertegenwoordigers aarzelen niet, zij het met enig voorbehoud, om de Radeon R9 295X2 de beste en "snelste kaart ter wereld" te noemen. En daar hebben ze alle reden voor. De kaart wordt aangedreven door dubbele Hawaii XT GPU's geklokt op 1018 MHz en biedt extreme prestaties.

De videokaart maakt gebruik van GDDR5-geheugen met een frequentie van 1250 MHz en een geheugenbus van 2x512 bits. Stroomverbruik bij maximale belasting van meer dan 500 watt. Adviesprijs $ 1.499

De Radeon R9 295X2 grafische kaart laat uitstekende prestaties zien in tests en games. De prestatiewinst, vergeleken met de Radeon R9 290X en GeForce GTX 780 Ti, is tot 40% in medium modes en tot 70% in heavy modes. In games die multichip-systemen ondersteunen, is de winst zelfs nog indrukwekkender - meer dan 88%.

Het hybride koelsysteem voor de grafische kaart werkt zeer efficiënt. De temperatuur van processors onder superzware belasting is niet hoger dan 64 graden, het geluidsniveau is ook vrij laag voor dergelijke systemen - niet meer dan 50 dB.

Dit toont aan dat de Radeon R9 295X2 het best wordt gebruikt in ruwe omgevingen, variërend van WQHD en altijd gecombineerd met een krachtige CPU.

Concurrenten en alternatief

Onder de single-chipkaarten heeft de Radeon R9 295X2 geen concurrenten. Als alternatief kunt u gekoppelde Radeon R9 290X of GeForce GTX 780 Ti grafische kaarten gebruiken. In beide gevallen is het goedkoper dan een enkele Radeon R9 295X2.

De directe concurrent is de GeForce GTX TITAN Z grafische kaart die draait op twee processors GK 110. Hij is iets sneller, maar kost wel 2 keer meer, wat de Radeon R9 295X2 videokaart qua prijs/prestatie een stuk aantrekkelijker maakt.

Aanbevolen: