Wat Is Een Grafische Kaart?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Grafische Kaart?
Wat Is Een Grafische Kaart?

Video: Wat Is Een Grafische Kaart?

Video: Wat Is Een Grafische Kaart?
Video: Op zoek naar de juiste videokaart? Hier moet u op letten bij de aanschaf! | Keuzehulp | Paradigit 2024, Mei
Anonim

Een videokaart of grafische kaart is een apparaat dat is ontworpen om informatie van de harde schijf van een computer om te zetten in visuele effecten op een beeldscherm.

Wat is een grafische kaart?
Wat is een grafische kaart?

instructies:

Stap 1

Er zijn twee hoofdtypen grafische kaarten: discrete kaart en geïntegreerde chip. Het eerste type is geïnstalleerd in een speciale sleuf op het moederbord van de computer. De meest populaire zijn videoadapters met PCI-, AGP- en PCI-Express-slots. Opgemerkt moet worden dat moederborden met AGP-poort al niet meer leverbaar zijn.

Stap 2

Geïntegreerde videoadapters zijn een aparte chip op het moederbord. Soms worden de functies uitgevoerd door een van de delen van de serverbrug van het moederbord.

Stap 3

Moderne discrete videokaarten kunnen niet alleen de nodige informatie verzenden, maar ook zelfstandig verwerken. Dit is een zeer belangrijke functie omdat het de belasting van de centrale processor aanzienlijk kan verminderen. Het is zeer opmerkelijk dat de grafische processor van een videokaart kan worden gebruikt om andere functies uit te voeren.

Stap 4

De belangrijkste fabrikanten van de videokaart zijn Intel, nVidia en AMD. Moderne videokaarten zijn uitgerust met meerdere poorten die het signaal dragen. Meestal wordt een combinatie van analoog (D-Sub of S-Video) en digitaal (DVI of HDMI) gebruikt. De aanwezigheid van verschillende soorten kanalen stelt u in staat om één videokaart te gebruiken om afbeeldingen tegelijkertijd weer te geven op twee monitoren van verschillende typen. Moderne modellen videokaarten kunnen worden uitgerust met zes video-uitgangen tegelijk.

Stap 5

De belangrijkste kenmerken van videokaarten omvatten de volgende parameters: - Breedte van de geheugenbus. Een zeer belangrijke eigenschap die de prestaties van de videoadapter beïnvloedt: - De hoeveelheid videogeheugen. Geïntegreerde videokaarten gebruiken het RAM-geheugen van de computer, omdat ze geen eigen videogeheugen hebben - Geheugen- en kernfrequenties. Heeft direct invloed op de prestaties van de videokaart.

Aanbevolen: