Hoe Kies Je Een Externe Harde Schijf?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Externe Harde Schijf?
Hoe Kies Je Een Externe Harde Schijf?

Video: Hoe Kies Je Een Externe Harde Schijf?

Video: Hoe Kies Je Een Externe Harde Schijf?
Video: Eerste hulp bij kiespijn: externe harde schijven. 2024, Mei
Anonim

Heel vaak worden laptopgebruikers geconfronteerd met onvoldoende vrije ruimte op hun harde schijf. De beste oplossing voor dit probleem is om een nieuwe externe harde schijf te kopen. Op dergelijke apparaten kunt u niet alleen belangrijke informatie opslaan, maar ook het besturingssysteem installeren. Tegenwoordig is er in winkels een grote verscheidenheid aan modellen van externe harde schijven, dit kan de onervaren koper in verwarring brengen. Aan de hand van een aantal tips vereenvoudigt u het zoeken naar het gewenste externe apparaat aanzienlijk en kunt u het beste kiezen.

Hoe kies je een externe harde schijf?
Hoe kies je een externe harde schijf?

instructies:

Stap 1

Een externe harde schijf is hetzelfde apparaat dat in uw computer is geïnstalleerd, met één uitzondering: deze kan zonder problemen worden losgekoppeld van de laptop. De meeste modellen van externe harde schijven worden gepresenteerd in vormfactoren van 2, 5 en 3,5 inch. De eerste optie is erg handig, hij is klein van formaat en vereist tegelijkertijd geen extra stroombronnen. Winchesters gemaakt in de 3,5-inch vormfactor wegen veel meer en hebben vaak stroom nodig van de 220 V. Daarom moet u, voordat u een externe harde schijf kiest, beslissen voor welk doel u hem gaat gebruiken, hoe vaak u hem meeneemt.

Stap 2

Een van de belangrijkste kenmerken om in de eerste plaats op te letten, is volume. De hoeveelheid informatie die u naar het apparaat kunt schrijven, hangt ervan af. Het standaardvolume van een 2,5-inch apparaat varieert van 500 GB tot één terabyte. En de capaciteit van externe harde schijven, gemaakt in de vormfactor van 3, 5 inch, wordt al berekend in verschillende terabytes. Maar onthoud dat het werkelijke volume iets lager is dan het vermelde.

Stap 3

Het volgende dat u moet controleren, is de snelheid van het werk. Het wordt bepaald door de volgende indicatoren: de interface (verantwoordelijk voor de gegevensoverdracht), de gemiddelde toegangstijdsnelheid en het spiltoerental. Als je het snelst mogelijke apparaat nodig hebt, dan is de ideale optie om te kiezen voor een harde schijf met een eSATA- of USB 3.0-interface.

Stap 4

De tijd die besteed wordt aan het vinden van de benodigde informatie hangt af van de rotatiesnelheid van de spil. Modellen gemaakt in de 2,5"-vormfactor hebben 5400 rpm, terwijl de 3,5"-apparaten een hogere snelheid hebben (7200 rpm).

Stap 5

Controleer bij het kiezen van een apparaat de compatibiliteit met uw besturingssysteem. Het kan worden gedefinieerd door het bestandssysteem van de externe harde schijf - FAT32 of NTFS. In het eerste geval kan uw apparaat met alle bestaande besturingssystemen werken, niet alleen nieuwe, maar ook oude. Het belangrijkste voordeel van NTFS is echter de mogelijkheid om bestanden groter dan 4 GB over te brengen.

Aanbevolen: