Wat Is Een Externe Harde Schijf En De Criteria Voor De Selectie Ervan?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Externe Harde Schijf En De Criteria Voor De Selectie Ervan?
Wat Is Een Externe Harde Schijf En De Criteria Voor De Selectie Ervan?

Video: Wat Is Een Externe Harde Schijf En De Criteria Voor De Selectie Ervan?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Eerste hulp bij kiespijn: externe harde schijven. 2023, Februari
Anonim

Een externe harde schijf is een handige opslag voor foto's, documenten. Welke criteria zijn belangrijk bij het kiezen van dit apparaat?

Wat is een externe harde schijf? Hoe kies ik een externe harde schijf?
Wat is een externe harde schijf? Hoe kies ik een externe harde schijf?

Als je thuis een oude computer hebt met een kleine harde schijf, dan heb je al lang het gebrek aan ruimte om je eigen bestanden op te slaan. Er zijn twee manieren om het probleem op te lossen: verander de HDD van uw computer of koop een externe harde schijf.

Een externe harde schijf wordt via een USB-poort aangesloten op elke computer of laptop en vereist geen specifieke software om met u te werken, dus u kunt foto's, documenten op zo'n schijf meenemen om ze op pc's van anderen te bekijken.

Wat is een externe harde schijf?

Dit is een gewone schijf (groot voor een gewone pc of klein voor een laptop) in een plastic of metalen doos. In de doos is de harde schijf aangesloten op een speciaal bord, waarin een standaard USB-kabel van buitenaf wordt aangesloten. Dit bord biedt ook stroomaansluitingen voor de harde schijf.

Handige tip: als alle andere dingen gelijk blijven, kies je een externe harde schijf met een rubberen behuizing die je apparaat beschermt tegen lichte mechanische belasting.

Welke harde schijf moet je kiezen?

1. Het volume van de harde schijf. Hoe groter het is, hoe meer informatie erop kan worden opgeslagen.

2. Rotatiesnelheid. Ook geldt: hoe meer, hoe beter, aangezien de snelheid van het kopiëren van informatie van en naar de harde schijf hoger zal zijn (7200rpm is bijvoorbeeld beter dan 5400rpm). De snelste SSD's echter. Ze hebben zo'n parameter helemaal niet, omdat hun werkingsprincipe anders is.

3. Interface. Het beïnvloedt ook de snelheid van toegang tot informatie. De snelste interface is SATA3.

Handige tip: lees voor het kopen de gedetailleerde beschrijving van het apparaat op de website van de fabrikant, lees recensies.

Populair per onderwerp