Hoe Laptopbatterijen Te Gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Laptopbatterijen Te Gebruiken
Hoe Laptopbatterijen Te Gebruiken

Video: Hoe Laptopbatterijen Te Gebruiken

Video: Hoe Laptopbatterijen Te Gebruiken
Video: 8 Feiten Over Jouw Laptopbatterij 2024, Mei
Anonim

De laptopbatterij is een lastig onderdeel. Het is een feit dat als het verkeerd wordt gebruikt, het zijn hulpbronnen snel kan uitputten. Dit zal er op zijn beurt toe leiden dat uw laptop niet 3-4 uur kan werken zonder opladen, zoals toen u hem kocht, maar slechts 30-50 minuten. Om dit probleem te voorkomen, moet u weten hoe u op de juiste manier met uw laptopbatterij omgaat en deze niet verspilt.

Hoe laptopbatterijen te gebruiken
Hoe laptopbatterijen te gebruiken

instructies:

Stap 1

Een van de belangrijkste dingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de juiste laptop en batterij, is deze te controleren wanneer u deze koopt. Vraag in uw bijzijn om de laptop uit te pakken. Dit voorkomt dat u goederen in de winkel koopt. Maar zij zijn het die meestal veel minder dienen.

Stap 2

Zorg ervoor dat alle afzonderlijke items - batterij en netlader - in aparte zakken zijn verpakt. Zet de laptop aan en laad hem op totdat de indicator 99% aangeeft.

Stap 3

Omdat lithiumionen worden gebruikt in laptopbatterijen, hebben ze een "geheugeneffect" vergelijkbaar met telefoonbatterijen. Om de maximale batterijcapaciteit te bereiken, moet de batterij drie of vier keer volledig worden opgeladen en ontladen.

Stap 4

Een laptopbatterij heeft een bepaalde bron. Om deze niet te verspillen, is het aan te raden om de batterij zo min mogelijk te gebruiken. Die. als je je laptop vaak genoeg thuis gebruikt, is het beter om de batterij te verwijderen.

Stap 5

Verwijder een volledig opgeladen of ontladen batterij nooit voor een langere periode. Het wordt aanbevolen om het op te laden met 50-60%. Wikkel het in een strakke plastic zak (je kunt degene gebruiken waarin je het hebt gekocht) en bewaar het in een koele, donkere kamer (je kunt het zelfs in de koelkast doen, maar niet in de vriezer).

Stap 6

Houd er rekening mee dat wanneer u uw laptop zonder batterij gebruikt, u deze het beste via een overspanningsbeveiliging op een stopcontact kunt aansluiten. Koppel de accu niet voor langere tijd los van de laptop. Sluit hem aan en voer ongeveer een keer per maand een oplaad-ontlaadcyclus uit.

Stap 7

Koop indien mogelijk een tweede batterij tegelijk met de aanschaf van een laptop. Hiermee kunt u in de toekomst zowel zenuwen als geld besparen.

Aanbevolen: