Hoe Laptopbatterijen Correct Op Te Laden

Inhoudsopgave:

Hoe Laptopbatterijen Correct Op Te Laden
Hoe Laptopbatterijen Correct Op Te Laden

Video: Hoe Laptopbatterijen Correct Op Te Laden

Video: Hoe Laptopbatterijen Correct Op Te Laden
Video: accu laptop proberen te redden door extern op te laden 2024, Mei
Anonim

Tablets en laptops zijn ongelooflijk handige mobiele apparaten, maar hun levensduur hangt niet alleen af van de betrouwbaarheid van het moederbord en het geheugen, maar ook van de batterij die het apparaat van stroom voorziet. Om te voorkomen dat de laptopbatterij je op de meest ongelegen momenten in de steek laat, laad je hem goed op.

Hoe laptopbatterijen correct op te laden
Hoe laptopbatterijen correct op te laden

In principe zijn alle moderne laptops uitgerust met een lithium-ion oplaadbare batterij, terwijl alle laptops zijn uitgerust met een batterij laad/ontlaad monitoring systeem waarmee je het kritische vermogensniveau kunt bepalen.

Een lage levensduur van de batterij verlengt de levensduur van de batterij

Als u van plan bent uw laptop lange tijd zonder werk te laten, is het raadzaam om de batterijlading te verlagen tot 45 - 70%, omdat deze lading de batterij beter en langer houdt. Het is zelfs beter om de batterij helemaal te verwijderen, maar dit kan niet in monoblocks of netbooks.

Bij gebruik van een laptop de batterij niet permanent volledig ontladen. Het wordt aanbevolen om de batterij tot 15-20% te ontladen en vervolgens op de voeding aan te sluiten totdat de capaciteit volledig is opgeladen. Een volledige ontlaadcyclus mag niet vaker dan één keer per maand worden uitgevoerd, aangezien moderne lithium-ionbatterijen niet volledig hoeven te worden ontladen.

Deze batterijen kunnen zonder schade worden opgeladen tot 45-75%.

Bewaar lege batterijen niet voor lange tijd. Dergelijke opslag kan leiden tot verlies van batterijcapaciteit. Om de batterij in werkende staat te houden, moet deze binnen 12-20 uur vanaf het moment van volledige ontlading worden opgeladen, als de batterij reserve is of is gebleven, bijvoorbeeld van een eerdere pc, maar nu niet wordt gebruikt, plaats het in een speciale container, die zal helpen de juiste werklading te behouden. Deze toestellen zijn erg duur en in de winkel niet makkelijk te vinden, maar ze zijn wel via internet te bestellen, bijvoorbeeld op de Chinese tegenhanger van de e-bay website.

Batterijtemperatuur is schadelijk

Er moet ook aan worden herinnerd dat het verwarmen van de laptopbatterij tijdens het opladen uiterst ongewenst is, daarom moet de verbinding met het netwerk op die plaatsen zijn waar geen verwarmingsapparaten en direct zonlicht zijn. Ook mag de laptop tijdens het opladen niet op het oppervlak van de bank of op het tapijt worden geplaatst. Dit komt door het feit dat de batterij tijdens het opladen enigszins opwarmt, deze natuurlijke koeling nodig heeft: hiervoor heeft de laptop poten, waardoor er een afstand is voor ventilatie tussen de basis en het oppervlak waarop deze is geïnstalleerd, en de ventilator werkt ook. De pluisjes en vezels van de zadeltassen zorgen ervoor dat de systemen niet goed werken. U kunt ook speciale stands kopen met een extra ventilator, dergelijke apparaten besparen niet alleen de batterij, maar maken het werk op de pc ook comfortabeler.

Oververhit de werkende batterijen niet, onthoud dat voor Li-Ion de werktemperaturen van 5 tot 45 graden zijn.

Overmatige verhitting van de batterij, evenals de snelle ontlading ervan, zijn tekenen dat de batterij defect is. De laatste tijd zijn er veel verschillende programma's verschenen waarmee je het proces van het opladen/ontladen van een batterij in een laptop kunt sturen. Deze programma's, inclusief gratis, zijn beschikbaar op internet. Download degene die u informeert over de noodzaak om de computer met een geluidssignaal op het netwerk aan te sluiten, het is erg handig, omdat het moeilijk kan zijn om het kleine pictogram in de hoek van de monitor te volgen.

--

buttaret 9.buttaret 10.

Aanbevolen: