Hoe RAM Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe RAM Te Repareren
Hoe RAM Te Repareren

Video: Hoe RAM Te Repareren

Video: Hoe RAM Te Repareren
Video: Hoe hoog geheugen / RAM-gebruik in Windows 10 te repareren 2024, Mei
Anonim

Random Access Memory, of RAM (Random Access Memory), wordt gebruikt om actuele informatie te verwerken. Technisch gezien vertegenwoordigt het een elektronisch bord met gesoldeerde geheugenchips en andere halfgeleiderapparaten (weerstanden, condensatoren, enz.).

Hoe RAM te repareren
Hoe RAM te repareren

instructies:

Stap 1

RAM-fouten kunnen zich op verschillende manieren manifesteren. Als het systeem niet opstart wanneer u de computer aanzet en u herhaalde pieptonen hoort, kan dit een geheugenfout zijn. Frequent vastlopen of opnieuw opstarten van de computer kan ook het gevolg zijn van beschadigd RAM-geheugen.

Stap 2

Koppel de systeemeenheid los van de voeding. Schroef de krimpende schuld los en verwijder het zijpaneel. RAM-chips zijn erg gevoelig voor statische elektriciteit. Raak de stoomverwarmer aan voordat u de RAM-module vastpakt om statische elektriciteit uit uw handen te verwijderen. Druk de vergrendelingen naar beneden waarmee de kaart in de sleuf is bevestigd en verwijder deze.

Stap 3

Het eenvoudigste geval van storing van dit apparaat is contactoxidatie. Veeg ze af met een gewone gum om eventuele patina te verwijderen. Vouw vervolgens een vel dik papier in een hoek en maak de binnenkant van de sleufcontacten schoon.

Stap 4

Als na deze procedure de problemen blijven bestaan, is de reden misschien slecht solderen van de apparaatelementen. Om het defect te verhelpen, kunt u een montageföhn gebruiken. Verwarm het bord vanaf de achterkant om het soldeer vast te zetten.

Stap 5

Een kapot element kan de oorzaak zijn van de storing. Onderzoek de module zorgvuldig. Als u gebroken "benen" -contacten vindt, onderzoek dan de markeringen naast de schade. Het bestaat uit letters van het Latijnse alfabet en cijfers. Zoek naar een halfgeleider op het bord met dezelfde letters. Soldeer het defecte element in plaats van het beschadigde.

Stap 6

Als de contactstrips op het bord ernstig beschadigd zijn, kunt u proberen deze te vervangen. Verwijder hiervoor voorzichtig de lamellen met een stukje contactbaan van een andere module ("donor"). Plaats de lamel op het beschadigde gebied en soldeer de baan met een fijne soldeerbout. Lijm de lamel op het bord met cyanoacrylaat. De op deze manier gerepareerde module mag niet meer uit het slot worden verwijderd, aangezien de kans op nieuwe schade groot is.

Aanbevolen: