Hoe Een Laptopbatterij Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptopbatterij Te Repareren
Hoe Een Laptopbatterij Te Repareren

Video: Hoe Een Laptopbatterij Te Repareren

Video: Repair laptop battery at home|| how to open laptop battery and rebuild after repairing 2022, December
Anonim

De batterij is een van de meest kwetsbare plekken in een laptop. Als je laptop niet op batterijstroom werkt, zelfs niet als de batterij volledig is opgeladen, of als hij heel snel leeg begint te raken, is het tijd om de batterij te vervangen. De gemakkelijkste manier is natuurlijk om een ​​nieuwe batterij te kopen. Maar wat als uw laptop al enkele jaren oud is en er geen batterijen meer voor beschikbaar zijn? Of wil je op dit moment geen geld uitgeven aan het kopen van een dure batterij? U kunt proberen de batterij zelf te repareren.

Hoe een laptopbatterij te repareren
Hoe een laptopbatterij te repareren

Het is nodig

hamer, scalpel of mes, spanningstester, weerstand, soldeerbout

instructies:

Stap 1

Selecteer vervangende cellen Denk eraan dat alle batterijcellen van hetzelfde type en dezelfde capaciteit moeten zijn. Het is zeer wenselijk dat ze allemaal uit dezelfde batch komen. De batterijcellen moeten dezelfde interne weerstand en spanning hebben.

Stap 2

Bereid de items voor op installatie Nieuwe items worden voor de helft opgeladen verzonden. In de batterij moeten ontladen cellen worden geïnstalleerd, waarvan de spanning ongeveer 3,1 V is. Een weerstand kan worden gebruikt om de cellen te ontladen. Om dit te doen, is het noodzakelijk om alle elementen te verbinden ("min" naar "min", "plus" naar "plus"). Het wordt niet aanbevolen om de cellen één voor één te ontladen.

Stap 3

Ontlaad de batterij van de laptop volledig.

Stap 4

Haal het uit de hoes.

Stap 5

Open de batterijbehuizing Tik met een kleine hamer op de batterijbehuizing rond de hele omtrek. Steek het scalpelmes in de batterijbehuizing tot een diepte van 1-2 mm. Nadat er een barst in de behuizing is ontstaan, beweegt u de helften van de behuizing met uw handen uit elkaar.

Stap 6

Meet de spanning over elk element met een tester.

Stap 7

Koppel de oude elementen los van het elektronische bord en ga van de grotere "plus" naar de kleinste.

Stap 8

Verbind de nieuwe elementen in omgekeerde volgorde. Sluit eerst aarde aan en dan plus.

Stap 9

Controleer zorgvuldig de kwaliteit van het solderen en de juiste aansluiting.

Stap 10

Plaats de batterijdeksels terug.

Stap 11

Plaats de batterij in de laptoptas.

Stap 12

Sluit uw laptop aan.

Stap 13

Controleer de werking van de batterij na het opladen. Als de levensduur van de batterij is toegenomen, is alles correct gedaan.

Populair per onderwerp