Hoe Een Harde Schijf Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Te Repareren
Hoe Een Harde Schijf Te Repareren

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Repareren

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2023, Februari
Anonim

Winchester is een van de belangrijkste onderdelen van elke computer. Hij is het die alle informatie bevat die meestal erg belangrijk en noodzakelijk is voor de gebruiker. Als een harde schijf kapot gaat, kan een persoon veel meer dan tien keer de geldwaarde van de schijf verliezen.

Hoe een harde schijf te repareren
Hoe een harde schijf te repareren

instructies:

Stap 1

Als de computer zonder duidelijke reden niet meer goed ziet, moet u eerst de computer loskoppelen van de netvoeding en een algemene reiniging in de behuizing uitvoeren, speciale aandacht besteden aan adapters en verbindingsdraden (kabels). Een vrij algemeen probleem is wanneer stof zich ophoopt in de connectoren van de kabels en sommige onderdelen niet meer werken. Winchester is ook in dit geval geen uitzondering. Verwijder het van de systeemeenheid, reinig en blaas vervolgens elke adapter en ingang op de harde schijf grondig schoon. Sluit hem nu weer aan en start uw computer opnieuw op.

Stap 2

Als een dergelijke reiniging niet heeft geholpen, verwijdert u de harde schijf opnieuw, neemt u een schroevendraaier en draait u de schroeven los waarmee het deksel op de schijf vastzit en verwijdert u deze. Controleer het interne circuit op scheuren, schilfers of andere duidelijke schade. Als alles uiterlijk in orde is, reinigt u de binnenkant van de harde schijf grondig en sluit u deze aan op de computer als u klaar bent.

Stap 3

Als de computer de harde schijf ook niet ziet, ga dan rechtstreeks naar het computerreparatieservicecentrum, ongeacht of er defecten in de schijf zijn gevonden of niet. Hoogstwaarschijnlijk zal u reparaties niet worden geweigerd en bovendien zal het hoogstwaarschijnlijk een succes worden, maar wees erop voorbereid dat de reparatiekosten vergelijkbaar kunnen zijn met de kosten van een nieuwe harde schijf. Om deze reden, als de garantieperiode is verlopen en er geen bijzonder belangrijke informatie op de harde schijf staat, overweeg dan of de reparatie de kosten waard is.

Stap 4

Als reparatie aan u is geweigerd en de informatie op de harde schijf is belangrijk voor u of duur, probeer dan amateurspecialisten op internet te vinden. Sommige programmeurs bieden bijvoorbeeld vaak hulp bij het herstellen van informatie van "dode" media. Natuurlijk is er geen garantie voor de betrouwbaarheid van deze methode, maar als er geen andere keuze is, is het de moeite waard om deze methode ook te proberen.

Populair per onderwerp