Hoe Een Videokaart Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Videokaart Te Verwijderen
Hoe Een Videokaart Te Verwijderen

Video: Hoe Een Videokaart Te Verwijderen

Video: Hoe Een Videokaart Te Verwijderen
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, Mei
Anonim

De game-industrie is de drijvende kracht achter de ontwikkeling van computertechnologie. Vooral de eisen aan grafische versnellers nemen snel toe. Sommige generaties videokaarten worden razendsnel vervangen door andere. Als u besluit een nieuwe grafische kaart te installeren, moet u eerst de oude grafische kaart verwijderen.

Hoe een videokaart te verwijderen
Hoe een videokaart te verwijderen

instructies:

Stap 1

Koppel de stroom naar de computersysteemeenheid volledig los. Het is raadzaam om de stekker uit het stopcontact te halen om te voorkomen dat de computer in contact komt met het lichtnet.

Stap 2

Draai de bevestigingsschroeven los en verwijder de zijafdekking van de systeemeenheid. Indien mogelijk is het beter om de systeemeenheid op een horizontaal oppervlak te plaatsen om vrije en ongehinderde toegang tot de planken en draden binnenin te krijgen.

Stap 3

Om de videokaart te verwijderen, moet u alle draden loskoppelen die erop zijn aangesloten. Als u niet weet welke van de op het moederbord geïnstalleerde kaarten verantwoordelijk is voor het videosignaal, volgt u de draad die van de monitor naar de systeemeenheid gaat. Dit is meestal de enige kabel van dit type die in computers wordt gebruikt om een digitaal signaal over te dragen. Nadat u de schroeven aan beide zijden hebt losgedraaid, koppelt u de connector van het bijbehorende snoer los.

Stap 4

Binnen in de systeemeenheid kan de videokaart ook met eventuele draden worden aangesloten. Het kan bijvoorbeeld afzonderlijk van de hoofdeenheid worden gevoed. Hoewel de videokaart meestal wordt "gevoed" vanuit een standaardsleuf op het moederbord, waarin deze is geplaatst. Inspecteer het zorgvuldig van alle kanten en koppel alle draden los, indien aanwezig.

Stap 5

Aan de binnenkant is de videokaart extra beveiligd met een clip die hem beschermt tegen mogelijke trillingen en een strakker contact met het moederbord garandeert. Druk met één vinger met lichte druk op de sluiting en schuif deze naar beneden.

Stap 6

Nu kunt u de videokaart verwijderen. Pak het voorzichtig van beide kanten vast, probeer geen plotselinge bewegingen te maken en andere borden en contacten niet aan te raken, trek het met een lichte zwaai uit de gleuf. De videokaart wordt in omgekeerde volgorde geïnstalleerd.

Aanbevolen: