Hoe Een Videokaart Van Een Laptop Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Videokaart Van Een Laptop Te Verwijderen
Hoe Een Videokaart Van Een Laptop Te Verwijderen

Video: Hoe Een Videokaart Van Een Laptop Te Verwijderen

Video: Hoe Een Videokaart Van Een Laptop Te Verwijderen
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, April
Anonim

Er zijn twee soorten videokaarten in laptops: geïntegreerd en discreet. Het tweede type werkt ten koste van de centrale processor. Zelfvervanging van deze videoadapter is hoogst ongewenst.

Hoe een videokaart van een laptop te verwijderen
Hoe een videokaart van een laptop te verwijderen

Noodzakelijk

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - pincet.

instructies:

Stap 1

Als u een discrete videokaart moet vervangen, selecteert u er eerst een vervanger voor. U kunt een vergelijkbaar model gebruiken of een ander model kiezen dat compatibel is met uw laptop. Houd er rekening mee dat u naast het bepalen van het type moederbordslot waaraan de videokaart is bevestigd, ook op de grootte moet letten.

Stap 2

Zet de laptop uit en draai hem om. Draai alle benodigde schroeven los om de bodemafdekking te verwijderen. Soms is het nodig om zelfs die schroeven los te draaien die, zoals het op het eerste gezicht lijkt, bedoeld zijn om extra afdekkingen vast te zetten. Verwijder de voorheen gemakkelijk verwijderbare onderdelen: harde schijf en RAM.

Stap 3

Wrik nu voorzichtig de onderkant van de laptop omhoog. Zoek de kabels en kabels die ernaartoe leiden vanaf het moederbord of andere apparaten. Koppel ze voorzichtig los met een pincet. Onthoud de poorten waarop deze kabels waren aangesloten. Anders werken sommige functies mogelijk niet meer na het monteren van de notebook.

Stap 4

Zoek nu de discrete grafische kaart en koppel deze los van het moederbord. Dit vereist meestal het openen van de vergrendeling. Installeer een nieuwe videoadapter in deze sleuf. Zorg ervoor dat dit het correct sluiten van de laptop niet belemmert.

Stap 5

Plaats nu de onderkant van de laptop terug. Verbind de eerder losgekoppelde kabels met een pincet. Draai alle eerder verwijderde schroeven weer vast. Zet uw laptop aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Als je een videokaart hebt geïnstalleerd die identiek is aan de vorige, wacht dan op de definitie van een nieuw apparaat.

Stap 6

Als u een ander model videoadapter hebt aangesloten, moet u ervoor zorgen dat u nieuwe software en stuurprogramma's installeert. Dit is nodig voor de stabiele werking van de nieuwe videokaart. Controleer de temperatuursensoren om er zeker van te zijn dat de temperatuur van de nieuwe videoadapter binnen het acceptabele bereik valt.

Aanbevolen: