Dual Layer-dvd's Branden

Inhoudsopgave:

Dual Layer-dvd's Branden
Dual Layer-dvd's Branden

Video: Dual Layer-dvd's Branden

Video: Dual Layer-dvd's Branden
Video: Запись файла ISO 8 ГБ на двухслойный DVD с помощью Nero Burning ROM (внешний оптический привод) 2024, Mei
Anonim

Dubbellaagse dvd's zijn erg populair. Het voordeel van deze media is dat ze door de aanwezigheid van twee magnetische lagen twee keer zoveel informatie kunnen opnemen als op een conventionele schijf.

Dual Layer-dvd's branden
Dual Layer-dvd's branden

Noodzakelijk

  • - dubbellaagse schijf;
  • - een computer met een dvd-brander;
  • - ImgBurn-programma.

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat je een schijf hebt die de schrijffunctie ondersteunt. Controleer deze informatie in de instructies ervoor. RW DVD + R DL - markeert het station dat dual-layer dvd's schrijft. Gebruik eventueel het speciale programma ImgBurn. Download het van internet en installeer het op uw computer.

Stap 2

Start ImgBurn. Selecteer in het venster dat verschijnt "Brand bestanden / mappen naar schijf". Bovenaan is er een sectie "Uitvoer" - klik erop. Er verschijnt een lijst waaruit u "Apparaat" moet selecteren.

Stap 3

Zoek in het tabblad dat verschijnt het pictogram "Mappen selecteren". Er verschijnt een verkenner voor u, waarin u het pad specificeert naar de bestanden die u op de dubbellaagse dvd wilt branden. Het programma heeft een rekenmachine waarmee u de hoeveelheid geselecteerde informatie kunt controleren. Zorg ervoor dat deze niet groter is dan de schijfgrootte.

Stap 4

Na het selecteren van de documenten voor opname, zal ImgBurn aanbieden om het overgangspunt naar een andere laag te definiëren. In het dialoogvenster Set Layer Change Position worden alle bestanden weergegeven die als overgang kunnen dienen. Degene gemarkeerd met de groene ster is de beste, de blauwe is erg goed, de gele is goed en de grijze is het acceptabele punt. Het is het beste om bestanden te gebruiken die zijn gemarkeerd met een groen vinkje en Nvt tonen in de SPLIP-kolom. Als dit niet het geval is, kunt u ook selecteren met een grijze markering, terwijl u een bestand kiest dat in de kolom "%" een 50/50-verhouding heeft. Klik OK.

Stap 5

Plaats de dvd in uw drive. Ga in het hoofdmenu van het programma naar het tabblad "Apparaat". Hier kunt u de schrijfsnelheid en het gewenste aantal exemplaren kiezen. Klik vervolgens op de knop "Maken". Er verschijnt een venster met de naam van het volume. Bevestig dit door de knop "Ja" te selecteren. En ga nogmaals akkoord met het laagwisselpunt. Daarna geeft de applicatie informatie weer over het aantal opgenomen bestanden en hun grootte, evenals de grootte van de schijf zelf. Klik OK. Dit zal gaan branden, het programma zal beginnen te werken.

Stap 6

Nadat het voorbij is, wordt de kwaliteit van de informatie-opname op de schijf gecontroleerd. Helemaal aan het einde van het proces hoort u een pieptoon en een bijbehorend venster ter bevestiging van de succesvolle voltooiing van het opnemen van een dubbellaagse schijf.

Aanbevolen: