Een Intel Dual Core-processor Overklokken?

Inhoudsopgave:

Een Intel Dual Core-processor Overklokken?
Een Intel Dual Core-processor Overklokken?

Video: Een Intel Dual Core-processor Overklokken?

Video: Een Intel Dual Core-processor Overklokken?
Video: How To Overclock Intel(R) Pentium Dual Core CPU E5400 From 2.7 GHz to 3.7 GHz 2024, Mei
Anonim

Soms zijn de prestaties van de computer niet voldoende voor de huidige taken. Dit probleem wordt niet per se opgelost door meer geld in een computer te investeren. Er zijn programma's die de processorparameters en de systeembusfrequentie in software regelen, zonder de hardwareomgeving te verstoren. De programma's SetFSB, CrystalCPUID, CPUFSB en andere zullen u helpen.

Een Intel Dual Core-processor overklokken?
Een Intel Dual Core-processor overklokken?

Het is nodig

  • - een computer;
  • - het internet;
  • - browser;
  • - het SetFSB-programma.

instructies:

Stap 1

Start uw browser en voer in de zoekbalk de naam van het programma in, bijvoorbeeld SetFSB. Met dit programma kunt u de frequentie van de Front Side Bus (FSB) rechtstreeks vanuit het Windows-besturingssysteem wijzigen, wat vrij zeldzaam is. Het is ook vermeldenswaard dat dit programma zonder problemen van de site kan worden gedownload. www.softportal.com. Zorg ervoor dat u antivirussoftware inschakelt tijdens het downloaden

Stap 2

Download het programma en installeer het op uw besturingssysteem. Laad indien mogelijk alle bestanden van dit hulpprogramma in de lokale schijf "C", aangezien dergelijke software zich in de systeemmappen zou moeten bevinden. Voer het SetFSB-programma uit. Het eerste tabblad Control toont de waarde van de huidige en gewijzigde processorfrequentie.

Stap 3

Stel de vereiste waarden van de Front Side Bus-frequentie in door de schuifregelaar in het centrale deel van het programmavenster te bedienen. Met de knoppen Set FSB en Get FSB kunt u respectievelijk de huidige of een nieuwe waarde van de FSB-parameter ophalen. Op het tabblad Diagnostiek kunt u controleren hoe de aangebrachte wijzigingen het gedrag van het systeem beïnvloeden. Houd er rekening mee dat alle wijzigingen alleen van kracht zijn totdat de computer opnieuw is opgestart. Bekijk de instructies voor het gebruik van het programma, die u kunt vinden in de helpsectie.

Stap 4

Over het algemeen kunnen we stellen dat het overklokken van een processor op een computer niet moeilijk is met behulp van gespecialiseerde software. Vergeet ook niet dat de processor de belangrijkste rol speelt in de werking van de computer, en bij onjuist gebruik kunt u het systeem en de hardware van de pc volledig beschadigen. Als u niet over de vaardigheden beschikt om met dergelijke programma's te werken, neem dan contact op met een gespecialiseerd servicecentrum. Deze diensten zijn niet duur en u weet zeker dat uw computer naar behoren werkt.

Aanbevolen: