Hoe Herken Je Een Laptopstoring?

Inhoudsopgave:

Hoe Herken Je Een Laptopstoring?
Hoe Herken Je Een Laptopstoring?

Video: Hoe Herken Je Een Laptopstoring?

Video: Hoe Herken Je Een Laptopstoring?
Video: How to convert an old laptop into a stunning HTPC 2024, Mei
Anonim

Bij het werken met mobiele computers is het soms moeilijk om de oorzaak van een bepaalde fout of storing te achterhalen. Om specifieke problemen te vinden, moet u speciale programma's en methoden gebruiken.

Hoe herken je een laptopstoring?
Hoe herken je een laptopstoring?

Noodzakelijk

Toegang tot internet

instructies:

Stap 1

Als uw mobiele computer niet aan gaat, controleer dan de spanning op de voedingsconnector. Probeer de batterij op de laptop aan te sluiten als deze is losgekoppeld. Probeer uw computer opnieuw aan te zetten. Zorg ervoor dat de aan/uit-knop goed werkt.

Stap 2

Veel vaker zie je de volgende afbeelding: de mobiele computer gaat aan, maar de download werkt niet goed. Meestal gaat deze storing gepaard met verschillende sms-berichten of blauwe schermen. Bestudeer de tekst van de fout zorgvuldig en vind de beschrijving op de website van de fabrikant van dit laptopmodel.

Stap 3

Probeer de RAM-kaarten te vervangen. Als dat niet werkt en de laptop nog steeds niet opstart, ligt het probleem waarschijnlijk bij de videokaart, processor of moederbord. Zoek uit welk type videoadapter u gebruikt.

Stap 4

Als uw laptop een volwaardige discrete grafische kaart heeft, vervangt u deze door een vergelijkbaar model. Als u te maken heeft met een geïntegreerde videochip, neem dan contact op met het servicecentrum voor probleemoplossing.

Stap 5

Als het beeld op de laptop verdwijnt, is er een probleem met de videokaart of het beeldscherm. Soms kan de oorzaak van deze storing een lus zijn die naar de matrix gaat. Probeer de klep van de mobiele computer te sluiten en opnieuw te openen. Schakel de laptop meerdere keren in en verander constant de weergavepositie.

Stap 6

Druk lichtjes op de dobbelsteen. Als u strepen ziet in de buurt van het drukpunt, ligt het probleem in de kabel of videokaart. Reset BIOS-menu-opties. Probeer de mobiele computer opnieuw in te schakelen.

Stap 7

Als afzonderlijke laptopapparaten niet werken, probeer dan de stuurprogramma's bij te werken. Download de benodigde bestanden van de officiële website van het bedrijf dat deze laptop heeft ontwikkeld. Onthoud dat het meestal de stuurprogramma's of het besturingssysteem zijn die het probleem veroorzaken.

Aanbevolen: