Wat Is Een Systeemmap

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Systeemmap
Wat Is Een Systeemmap

Video: Wat Is Een Systeemmap

Video: Wat Is Een Systeemmap
Video: 4 - bestandsbeheer voor Windows 10 : verkenner - Locaties 2024, Mei
Anonim

De systeemmap is een opslagplaats van bestanden die essentieel zijn voor het besturingssysteem. Deze documenten spelen een sleutelrol bij het functioneren van het softwaregedeelte van de computer. Elke verandering daarin kan leiden tot een systeemcrash en uitval van het softwaregedeelte van de apparatuur.

Wat is een systeemmap
Wat is een systeemmap

Maptypen

Elke map in het Windows-besturingssysteem heeft zijn eigen doel. De map "Deze computer" slaat bijvoorbeeld eenvoudig koppelingen op naar de (gemonteerde) opslagmedia die in het systeem worden gebruikt. De map bevat bijvoorbeeld een pad naar de "Local C: drive" of de USB-stick die u in de USB-drive of kaartlezer van uw computer hebt geïnstalleerd. Het verwijderen van deze snelkoppelingen zal enig ongemak veroorzaken, maar het daadwerkelijk wissen van de map Deze computer zal niet crashen.

Directory "Prullenbak" toont bestanden die uit het systeem zijn verwijderd en niet langer nodig zijn door de gebruiker. En hoewel deze map bepaalde informatie bevat en gegevens opslaat, is het niet essentieel voor het systeem als geheel, hoewel het voor de gebruiker handiger bestandsbeheer biedt. Indien nodig kunnen alle belangrijke documenten die na verwijdering in de prullenbak zijn beland, worden hersteld naar hun vorige locatie.

Een map kan niet alleen bestanden bevatten, maar ook andere soorten informatie. Een map in Windows is een virtuele container voor het opslaan van bijna alle informatie. De map zelf kan ook bepaalde bestanden en andere submappen bevatten.

Verschil tussen systeemmappen

Systeemmappen zijn dus, in tegenstelling tot gewone mappen, actief om de werking van het besturingssysteem, de stabiele werking ervan en het opslaan van kritieke submappen en bestanden te garanderen. De directory "Desktop" kan worden verwezen naar de systeemdirectory's, die de bestanden van de ene gebruiker van de andere kunnen onderscheiden. Het wijzigen van de systeemcatalogus leidt tot veranderingen in de werking en het gedrag van het gehele systeem.

De belangrijkste systeemmap is Windows, deze bevindt zich onder "Deze computer" - "Lokale schijf C:" - Windows. Het slaat niet alleen systeemdocumenten op waarin de configuratie en alle computerinstellingen zijn opgeslagen, maar ook koppelingen naar objecten, informatie over de gebruiker en gegevens die op de computer zijn opgeslagen. De directory bevat tijdelijke bestanden en bibliotheken, die hulpmiddelen zijn om alle programma's in Windows te starten.

Het verwijderen of wijzigen van mapobjecten kan het systeem laten crashen en is daarom beschermd tegen een normale gebruiker zonder rechten. Bij een poging om toegang te krijgen, wordt de gebruiker gevraagd om het beheerderswachtwoord in te voeren. Alleen het beheerdersaccount heeft het recht om objecten die zijn opgeslagen in de systeemmap te wijzigen. Opgemerkt moet worden dat niet alle systeemmappen voor de gebruiker zijn gesloten. Met deze mappen kan de gebruiker echter communiceren met de computer en de systeeminstellingen wijzigen.

Aanbevolen: