Een Systeemmap Openen Die Niet Toegankelijk Is

Inhoudsopgave:

Een Systeemmap Openen Die Niet Toegankelijk Is
Een Systeemmap Openen Die Niet Toegankelijk Is
Anonim

Sommige systeemmappen zijn verborgen voor de gebruiker van het besturingssysteem om te voorkomen dat hun structuur wordt gewijzigd en de bestanden die ze bevatten worden verwijderd. Maar als u bestanden moet bewerken of verwijderen, kunnen ze altijd worden geopend.

Een systeemmap openen die niet toegankelijk is
Een systeemmap openen die niet toegankelijk is

instructies:

Stap 1

Ga naar het menu "Start" en klik op de knop "Configuratiescherm" (of gebruik de snelkoppeling op uw bureaublad om het te starten). Dubbelklik in het "Configuratiescherm" op het pictogram "Mapopties" om een dialoogvenster te openen met instellingen voor het regelen van de weergave van bestanden en mappen. Klik in het dialoogvenster op het tabblad Weergave. Zoek in de schuiflijst met opties de regel met de titel 'Verborgen bestanden en mappen'. Schakel daarna het selectievakje naast 'Verborgen bestanden en mappen weergeven' uit. Klik op OK om de wijzigingen toe te passen en het dialoogvenster te sluiten. nu worden alle systeemmappen, waartoe de toegang eerder was gesloten, weergegeven in de bestandsverkenner, maar hun pictogrammen zullen semi-transparant zijn, omdat hun kenmerk nog steeds verborgen is.

Stap 2

U kunt volledige toegang krijgen tot eerder verborgen bestanden en mappen door de kenmerken van elk specifiek bestand te wijzigen. Selecteer hiervoor de systeemmap die u wilt openen (bijvoorbeeld C: // windows), klik er met de rechtermuisknop op en klik op de regel "Eigenschappen" in het contextmenu. Schakel in het eigenschappenvenster het selectievakje naast het woord "Verborgen" (sectie "Attributen) uit en klik op" OK "om de wijzigingen toe te passen en het venster te sluiten. Vanaf dit moment is de systeemmap niet langer verborgen en wordt het bewerken en het bekijken gebeurt zonder beperkingen, verbergen is ook mogelijk voor individuele bestanden, en het wijzigen van het kenmerk van een hele map gaat altijd gepaard met de vraag of het nodig is om de kenmerken van de bestanden die het bevat te wijzigen.

Stap 3

Als u met bestanden werkt met bestandsbeheerders zoals Total Commander, klik dan om systeemmappen te openen op de knop "Verborgen bestanden", waarna alle verborgen bestanden samen met de rest worden weergegeven.

Aanbevolen: