Welke Apparaten Kunnen Op De Router Worden Aangesloten

Inhoudsopgave:

Welke Apparaten Kunnen Op De Router Worden Aangesloten
Welke Apparaten Kunnen Op De Router Worden Aangesloten

Video: Welke Apparaten Kunnen Op De Router Worden Aangesloten

Video: Welke Apparaten Kunnen Op De Router Worden Aangesloten
Video: TP-Link Archer AX50 WiFi-router recensie [2021] Beste router voor thuis 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig is zowel thuis als op kantoor een technologie voor gegevensoverdracht met de naam Ethernet wijdverbreid. Hoewel oorspronkelijk alleen bedoeld voor computers, maakte nieuwe Wi-Fi-technologie het mogelijk om ook andere digitale apparaten aan te sluiten. Naast pc's en laptops kunnen een smartphone, game-apparatuur en technologie op de router worden aangesloten.

Welke apparaten kunnen op de router worden aangesloten
Welke apparaten kunnen op de router worden aangesloten

instructies:

Stap 1

Sinds het midden van de jaren negentig, met de groei van breedbandinternettoegang, is het uitrusten van computers en laptops met routers (routers) wijdverbreid. De router zet een intern netwerk in uw huis of kantoor op en fungeert als een "brug" naar internet, waardoor u toegang krijgt tot e-mail, webpagina's en andere bronnen. De router maakt verbinding met de pc via een netwerkkaart, die de gegevens op het netwerk omzet. De router wijst aan elk van uw pc's een Internet Protocol-adres toe, een ID waarmee u machines kunt verbinden om informatie naar elkaar te verzenden en te ontvangen.

Stap 2

De meeste moderne smartphones en tablet-pc's zijn vooraf uitgerust met Wi-Fi-technologie, waardoor ze kunnen worden gebruikt op thuis- en openbare netwerken. Een speciaal hulpprogramma wordt gebruikt om dergelijke apparaten op de router aan te sluiten. Wanneer u uw eigen netwerk in de lijst ziet staan, selecteert u het en voert u uw routerwachtwoord in.

Stap 3

Veel apparaten voor thuisentertainment, zoals Blu-ray en settopboxen, zijn uitgerust met wifi, waardoor apparaten toegang hebben tot diensten zoals gamingsites, Pandora en Netflix. Router-compatibele entertainmentapparaten zijn onder meer de Roku, Apple TV en Xbox. Ze verbinden met het netwerk is vergelijkbaar met mobiele apparaten: selecteer de lijst met beschikbare wifi-netwerken, log in.

Stap 4

Laserprinters ondersteunen al lang Ethernet-connectiviteit; Meer recentelijk zijn Wi-Fi-compatibele inkjetmodellen beschikbaar gekomen voor thuis- en kantoorgebruik. Bij aansluiting op een router kunnen meerdere gebruikers deze printers gebruiken vanaf desktop-pc's, laptops of mobiele apparaten. Latere versies ondersteunen zowel bekabelde als draadloze verbindingen.

Stap 5

De afgelopen jaren zijn ook koelkasten, wasmachines en drogers en andere huishoudelijke apparaten uitgerust met wifi-technologie. Met behulp van een router krijgen ze een IP-adres en worden ze onderdeel van het lokale netwerk.

Aanbevolen: