Hoe Bestanden Te Verwijderen Die Niet Kunnen Worden Verwijderd

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Te Verwijderen Die Niet Kunnen Worden Verwijderd
Hoe Bestanden Te Verwijderen Die Niet Kunnen Worden Verwijderd

Video: Hoe Bestanden Te Verwijderen Die Niet Kunnen Worden Verwijderd

Video: Hoe Bestanden Te Verwijderen Die Niet Kunnen Worden Verwijderd
Video: Bestanden en mappen verwijderen en terughalen 2024, April
Anonim

Terwijl de computer draait, gebruikt het systeem veel bestanden. Een document dat door een bepaald programma wordt gebruikt, kan niet worden verwijderd of gewijzigd totdat het bijbehorende proces is voltooid. Soms treedt er een softwarecrash op en hoewel het programma zijn bewerkingen al heeft voltooid, is het bestand nog steeds niet toegankelijk.

Hoe bestanden te verwijderen die niet kunnen worden verwijderd
Hoe bestanden te verwijderen die niet kunnen worden verwijderd

Programma's voor het verwijderen van bestanden

Om een bestand te verwijderen dat is vergrendeld door een bevroren proces, moet u gespecialiseerde hulpprogramma's van derden gebruiken waarmee u een onnodig proces kunt verwijderen en het document kunt vrijmaken voor verdere wijziging en verwijdering. Een van de meest populaire en effectieve programma's van vandaag is Unlocker, dat is ingebouwd in het systeemcontextmenu en waarmee u een bestand kunt ontgrendelen dat door het systeem wordt gebruikt. Het programma is gratis en wordt actief ontwikkeld door de ontwikkelaars. De applicatie heeft bewezen effectief te zijn in het voltooien van de toegewezen taken en is gemakkelijk te gebruiken.

Een andere applicatie met uitgebreidere functionaliteit heet Wise Registry Cleaner. Met het programma kunt u het register opschonen, waardoor een bestand door een bepaald proces kan worden geblokkeerd. Met de applicatie kunt u ook onnodige registersleutels opschonen, een reservekopie maken en onnodige bestanden veilig verwijderen. Andere apps zijn File Assassin, Lock Hunter en Easy Cleaner, die gebruikers kunnen aanspreken vanwege hun functionaliteit en gebruiksgemak.

Een bestand ontgrendelen en verwijderen

Kies het programma dat u het leukst vindt door de officiële websites van de ontwikkelaars te bezoeken en de recensies op internet te bestuderen. De programma's zijn vergelijkbaar in gebruik en verschillen praktisch niet in efficiëntie, wat betekent dat ze op dezelfde manier kunnen worden gebruikt om het probleem van documentblokkering op te lossen.

Nadat u het installatieprogramma van het programma hebt gedownload, start u het en voltooit u de installatieprocedure volgens de instructies op het scherm. Start na de installatie de applicatie met behulp van de snelkoppeling op het bureaublad. Ga naar het gedeelte "Instellingen" en stel de parameters van het gedrag van het programma tijdens de ontgrendelingsprocedure in. Afhankelijk van de versie van de toepassing die u gebruikt, kunt u bijvoorbeeld ondersteuning voor contextmenu's inschakelen door met de rechtermuisknop op een bestand te klikken.

Klik na het maken van de instellingen op "OK". Geef in het programmavenster de map op waarin het bestand dat u wilt verwijderen zich bevindt. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer de optie Ontgrendelen of een item met dezelfde naam. Bevestig de handeling en druk op de knop "OK". Het verwijderen van het vergrendelde bestand is voltooid.

U kunt ook bestanden verwijderen via het contextmenu. Klik met de rechtermuisknop op het niet-verwijderbare document en selecteer het item "Verwijderen" of "Deblokkeren" dat verschijnt na installatie van het programma.

Aanbevolen: