Wat Zijn Tijdelijke Bestanden Op Schijf En Kunnen Ze Worden Verwijderd?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn Tijdelijke Bestanden Op Schijf En Kunnen Ze Worden Verwijderd?
Wat Zijn Tijdelijke Bestanden Op Schijf En Kunnen Ze Worden Verwijderd?

Video: Wat Zijn Tijdelijke Bestanden Op Schijf En Kunnen Ze Worden Verwijderd?

Video: Wat Zijn Tijdelijke Bestanden Op Schijf En Kunnen Ze Worden Verwijderd?
Video: Verwijderde bestanden op de Mac herstellen met Disk Drill Pro 2024, Mei
Anonim

Tijdelijke bestanden kunnen veel ruimte op de harde schijf in beslag nemen. Wat te doen met hen? Kan ik ze verwijderen of zijn ze nodig voor een stabiele werking?

Wat zijn tijdelijke bestanden op schijf en kunnen ze worden verwijderd?
Wat zijn tijdelijke bestanden op schijf en kunnen ze worden verwijderd?

Tijdelijke bestanden veroorzaken veel vragen van gebruikers. Mensen die niet zo handig zijn met computers, weten vaak niet of tijdelijke Windows-bestanden kunnen worden verwijderd.

Wat zijn tijdelijke bestanden?

De meeste programma's op uw computer werken niet alleen met de bestanden die na installatie zijn verschenen, maar maken ook nieuwe, tijdelijke bestanden. Er kan een analogie worden getrokken met random access memory. Programma's gebruiken het om snel toegang te krijgen tot de benodigde gegevens, zonder het hoofdgeheugen (harde schijf of ssd) met werk te belasten.

Elk tijdelijk bestand dat door het programma wordt gemaakt, is voor ongeveer hetzelfde nodig. Om snel toegang te hebben tot sommige gegevens, worden tijdelijke bestanden aangemaakt. Programma's en applicaties schrijven en lezen er informatie uit die relevant is voor een bepaalde werksessie, waarna ze deze bestanden zelf moeten verwijderen.

Helaas is dit niet altijd het geval. Soms besluit een gewetenloze ontwikkelaar om tijd te besparen, en zijn programma verwijdert geen tijdelijke bestanden, en soms treden er fouten en fouten op, wat tot hetzelfde resultaat leidt.

Kan ik tijdelijke bestanden verwijderen?

Het is niet alleen mogelijk om ze te verwijderen, maar ook noodzakelijk! Uw systeem kan een indrukwekkend aantal van dergelijke bestanden verzamelen. Soms nemen ze de helft van al het geheugen in beslag, wat het werk kan verstoren en de interactie met de harde schijf kan vertragen.

Omdat deze bestanden slechts tijdelijk door de programma's nodig waren, hebben ze nu geen waarde meer. U kunt ze veilig verwijderen zonder bang te zijn uw gegevens te verliezen. Deze bestanden bevatten alleen gegevens voor programma's. Hoogstwaarschijnlijk zult u niet eens begrijpen wat voor soort informatie ze bevatten.

Om problemen met onvoldoende ruimte op uw harde schijf te voorkomen en uw computer te vertragen, moet u de schijf regelmatig van tijdelijke bestanden opschonen. Meestal liggen ze allemaal op speciaal daarvoor bestemde plaatsen, dus u kunt ze programmatisch verwijderen. CCleaner, NeoCleaner, RedOrganizer en vele vergelijkbare hulpprogramma's kunnen deze taak aan.

Het is het beste om niet te proberen om tijdelijke bestanden handmatig te verwijderen, omdat u dan iets belangrijks zou kunnen ontdekken.

Hoe tijdelijke Windows-bestanden te verwijderen zonder software van derden?

Als u geen schoonmaakprogramma's van derden wilt downloaden, kunt u de systeemfuncties gebruiken.

Сleanmgr is een opdracht die de toepassing Schijfopruiming oproept. Kies ervoor om alle tijdelijke bestanden te verwijderen, behalve installatieprogramma's en verwijderingsprogramma's. Door ze te verwijderen, kunt u de programma's beschadigen.

Een ander belangrijk punt om te overwegen bij het werken met deze systeemfunctie is om compressie van oude bestanden niet in te schakelen. Deze functie kan ervoor zorgen dat uw computer erg traag werkt.

Aanbevolen: