Welke Systeemservices In Windows 8 Kunnen Worden Uitgeschakeld

Inhoudsopgave:

Welke Systeemservices In Windows 8 Kunnen Worden Uitgeschakeld
Welke Systeemservices In Windows 8 Kunnen Worden Uitgeschakeld

Video: Welke Systeemservices In Windows 8 Kunnen Worden Uitgeschakeld

Video: Welke Systeemservices In Windows 8 Kunnen Worden Uitgeschakeld
Video: Живы ли Microsoft store и метро в windows 8.1 2023, Maart
Anonim

Soms kan de gebruiker, om de prestaties van een pc te optimaliseren, sommige systeemdiensten uitschakelen, maar dan rijst de vraag: welke kunnen worden uitgeschakeld om hun eigen pc niet te beschadigen?

Welke systeemservices in Windows 8 kunnen worden uitgeschakeld
Welke systeemservices in Windows 8 kunnen worden uitgeschakeld

Systeemdiensten

Ten eerste moet worden gezegd dat het uitschakelen van sommige systeemservices op het Windows 8-besturingssysteem niet altijd zal leiden tot een verbetering van de computerprestaties. In de meeste gevallen zijn wijzigingen in de werking van systeemservices gewoon onzichtbaar, en bovendien moet eraan worden herinnerd dat als een service in de toekomst wordt uitgeschakeld, dit nodig kan zijn. Daarom moet u niet vergeten welke services zijn uitgeschakeld en welke niet.

Systeemservices zoeken en uitschakelen

Om services te wijzigen en te bekijken, moet u een speciaal menu weergeven dat wordt aangeroepen met de opdracht services.msc. Deze opdracht moet worden ingevoerd in het menu Uitvoeren, dat wordt aangeroepen door op de sneltoets Win + R te drukken. U kunt een beetje anders doen. Om dit te doen, moet u naar het "Configuratiescherm" gaan, de map "Administrative Tools" openen en het item "Services" selecteren. Na het klikken verschijnt een hele lijst met verschillende services die op de pc van de gebruiker zijn geïnstalleerd.

Als u meer wilt weten over een bepaalde dienst, dubbelklik er dan op met de linkermuisknop of klik met de rechtermuisknop om het menu "Eigenschappen" te openen. Hier kunt u meer specifiek te weten komen over het doel van een service en hoe u deze kunt starten. Het is vermeldenswaard dat voor sommige services het opstarttype niet kan worden geselecteerd.

Om uw pc te optimaliseren, kunt u de volgende services veilig uitschakelen: Het is beter om het externe register uit te schakelen, omdat dit een positief effect kan hebben op de veiligheid; smartcard - als u deze niet gebruikt; printmanager als je geen printer hebt en geen printen gebruikt; u kunt de serverservice uitschakelen als de computer niet is aangesloten op een lokaal netwerk en niet als server wordt gebruikt; computerbrowser alleen wanneer uw computer het netwerk niet gebruikt; thuisgroepprovider - als de computer zich niet op een werk- of thuisnetwerk bevindt, kan deze service ook worden uitgeschakeld; secundaire login op het systeem; NetBIOS over TCP / IP-ondersteuningsmodule (als de computer zich niet op een werkend netwerk bevindt); beveiligings centrum; Tablet PC-invoerservice; Windows Media Center Scheduler-service de themaservice kan alleen worden uitgeschakeld als u het klassieke besturingssysteemthema gebruikt; veilige opslag; BitLocker Drive Encryption Service kan worden uitgeschakeld als u geen idee heeft wat het is en deze service niet gebruikt; Bluetooth-ondersteuningsservice, natuurlijk, als u geen geschikte adapter hebt, kunt u deze uitschakelen; Windows Search Portable Devices Enumerator-service (als u Windows Search niet gebruikt) Remote Desktop Services als u niet op afstand verbinding maakt met de desktop, dan kan deze ook worden uitgeschakeld; Fax, respectievelijk, als het er niet is; Windows-back-up - als u het niet gebruikt en niet weet waarom u het nodig heeft, kunt u het uitschakelen. U kunt Windows Update ook uitschakelen, maar alleen als u Windows Updates al heeft uitgeschakeld.

Al deze services kunnen de prestaties van uw computer beïnvloeden, maar het is de moeite waard om te begrijpen dat u alles op eigen risico en risico doet.

Populair per onderwerp