Hoe Worden De Programma's Aangegeven Die Gratis Kunnen Worden Gebruikt

Inhoudsopgave:

Hoe Worden De Programma's Aangegeven Die Gratis Kunnen Worden Gebruikt
Hoe Worden De Programma's Aangegeven Die Gratis Kunnen Worden Gebruikt

Video: Hoe Worden De Programma's Aangegeven Die Gratis Kunnen Worden Gebruikt

Video: Ondertiteling voor je video met een gratis app ( Kapwing of Triple8 ) 2022, November
Anonim

De keuze aan software is tegenwoordig echt geweldig. De gebruiker krijgt zowel betaalde als gratis software aangeboden. Voor veel betaalde programma's zijn hun gratis tegenhangers beschikbaar, die vaak niet onderdoen voor kwaliteit en functionaliteit. Het belangrijkste is om de juiste te vinden.

Hoe worden de programma's aangegeven die gratis kunnen worden gebruikt
Hoe worden de programma's aangegeven die gratis kunnen worden gebruikt

instructies:

Stap 1

De eerste categorie is volledig gratis software - Freeware (gratis + software). Dergelijke programma's worden gratis verspreid en zijn meestal eigendom van het bedrijf. Eigen software is het privé-eigendom van de auteursrechthebbende, die het exclusieve recht behoudt om deze te gebruiken, te wijzigen en te kopiëren. Gesloten code, patenten en auteursrechten kunnen worden gebruikt om dit recht te beschermen. Het is ook vaak gratis voor non-profitorganisaties, liefdadigheidsorganisaties, onderwijsinstellingen en betaald voor organisaties die winst maken.

Stap 2

De tweede categorie is vrije software. Gebruikers hebben niet alleen het recht om dergelijke software te gebruiken, maar ook om deze te wijzigen. Het is in het publieke domein en open source. Tegelijkertijd kan een aantal beperkingen op wijziging en commercieel gebruik speciaal worden gespecificeerd in de licentieovereenkomst. Deze programma's worden gewoonlijk Free and Open Source Software (FOSS) genoemd.

Stap 3

De volgende groep is shareware. Ze zijn meestal gratis te downloaden en te installeren, maar als je ze wilt blijven gebruiken, moet je betalen. Meestal is de proefperiode een maand of dertig dagen. Soms heeft de demoversie ook beperkte functionaliteit en is het volledige scala aan opties na betaling beschikbaar voor de gebruiker. De vergoeding kan vereist zijn als voorwaarde, of naar goeddunken van de gebruiker. Hij kan bijvoorbeeld een bericht te zien krijgen waarin hem wordt gevraagd geld over te maken naar de rekening van de ontwikkelaar als het programma nuttig blijkt te zijn.

Populair per onderwerp