Een Ononderbroken Stroomvoorziening Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Ononderbroken Stroomvoorziening Aansluiten
Een Ononderbroken Stroomvoorziening Aansluiten

Video: Een Ononderbroken Stroomvoorziening Aansluiten

Video: Een Ononderbroken Stroomvoorziening Aansluiten
Video: Aansluiten van elektriciteit in zelfbouw camper - een kijkje in de meterkast 2024, Mei
Anonim

Om de veiligheid en beveiliging van de systeemeenheid te garanderen, wordt aanbevolen om een ononderbroken stroomvoorziening te gebruiken. Dit voorkomt schade aan apparatuur als gevolg van stroompieken of stroomuitval.

Een ononderbroken stroomvoorziening aansluiten
Een ononderbroken stroomvoorziening aansluiten

instructies:

Stap 1

Leer eerst de juiste ononderbroken stroomvoorziening te kiezen. De fabrikant heeft in dit geval geen invloed. Lees de instructies voor uw computer. Vind daar de voedingsparameters. Ontdek het maximale vermogen.

Stap 2

Het vermogen van de aangeschafte ononderbroken voeding mag niet minder zijn dan het vermogen van de voeding. Let op nog een belangrijk punt: sommige ononderbroken voedingen hebben geen klassieke stopcontacten om een verlengsnoer of overspanningsbeveiliging op aan te sluiten. Ze hebben connectoren voor specifieke kabels. Op zo'n UPS zitten speciale verlengsnoeren.

Stap 3

Een andere belangrijke parameter van een ononderbroken stroomvoorziening is de mogelijkheid om deze te configureren met behulp van de softwaremethode. Schaf een geschikte ononderbroken stroomvoorziening en verlengsnoer aan. Installeer de UPS in de buurt van de computersysteemeenheid. Sluit de apparatuur aan op het lichtnet.

Stap 4

Zet het aan en laat het een tijdje aan staan. Dit is nodig om de batterij van de noodstroomvoorziening op te laden. Schakel het apparaat uit nadat de batterij volledig is opgeladen. Maak verbinding met bepaalde kabels die in de set zijn meegeleverd of met een gekochte adapter, de systeemeenheid van de computer.

Stap 5

Als de voeding van de UPS u in staat stelt om er een monitor op aan te sluiten, maak dan deze verbinding. Houd er rekening mee dat hoe minder apparaten zijn aangesloten op een ononderbroken stroomvoorziening, hoe langer deze kan werken in het geval van een stroomstoring.

Stap 6

Zet de computer aan en controleer of het apparaat werkt door de stekker uit het stopcontact te halen. Installeer UPS-software (indien beschikbaar). Pas de instellingen voor de werking ervan aan, bijvoorbeeld automatische uitschakeling van de computer bij langdurige stroomuitval

Aanbevolen: