Een Ononderbroken Service Kiezen?

Inhoudsopgave:

Een Ononderbroken Service Kiezen?
Een Ononderbroken Service Kiezen?

Video: Een Ononderbroken Service Kiezen?

Video: Een Ononderbroken Service Kiezen?
Video: Kiezen voor Device-as-a-Service: Adviezen voor de leverancier u0026 de aankooper 2024, April
Anonim

Om de normale werking van uw computer en de veiligheid van belangrijke computergegevens te garanderen, is het noodzakelijk om een ononderbroken stroomvoorziening voor uw pc te gebruiken, vooral als er plotselinge veranderingen zijn in de voedingsspanning in uw huis of gebied.

Ononderbroken voedingen: hoe te kiezen?
Ononderbroken voedingen: hoe te kiezen?

De moderne computertechnologie ontwikkelt zich elk jaar ten goede, maar de kracht ervan bereikt grote grenzen. Dit is vooral merkbaar in die regio's waar de kwaliteit van de communicatie relatief bevredigend is. Daarom hebben veel huizen een stroomprobleem. En dit brengt op zijn beurt een scherpe uitschakeling van de computer met zich mee, dan is er een verlies van noodzakelijke gegevens of zelfs een storing van dure apparatuur.

Om dit te voorkomen, zijn er speciale apparaten, waardoor u zich tijdens het gebruik van uw computer geen zorgen hoeft te maken. Dergelijke apparaten omvatten UPS. Met andere woorden, dit is een speciale uninterruptible power supply voor een computer, een UPS is een uninterruptible power supply.

Soorten ononderbroken stroomvoorziening voor pc

Ononderbroken apparaten zijn van verschillende typen, dus ze waren verdeeld in drie hoofdgroepen.

Schakelbare UPS - het eenvoudigste en goedkoopste model, ideaal voor thuis-pc's. Dergelijke ononderbroken voedingen zijn niet in staat om de spanning te stabiliseren, waaruit we kunnen concluderen dat dit apparaat meer geschikt is voor computers met een laag stroomverbruik.

Line-interactieve ononderbroken voedingen - dergelijke modellen zijn inbegrepen in de middelste prijsklasse. Meestal wordt dit type ononderbroken stroomvoorziening gebruikt in LAN's thuis of op kantoor. In de loop van zijn werking produceert dit model stapsgewijze spanningsstabilisatie.

Industriële online UPS - de krachtigste UPS, uitgerust met dubbele spanningsconversietechnologie. We kunnen zeggen dat dit model tot de maximale beschermingsklasse behoort.

Hoe u de juiste ononderbroken stroomvoorziening voor uw pc kiest

Bij het kiezen van een UPS moet u vertrouwen op kenmerken zoals:

- uitgangsvermogen;

- batterijduur;

- afmetingen en uitvoering van het apparaat;

- prijs.

U kunt UPS het beste kopen in die winkels waar de productgarantie wordt gegeven voor een periode van minimaal een jaar. Het is ook vermeldenswaard dat u ook batterijen moet selecteren voor de ononderbroken stroomvoorziening, dus de totale kosten kunnen de helft zijn van de aangegeven kosten.

Om het meest optimale apparaat te kiezen dat geschikt is voor alle parameters, moet u zich laten leiden door de verhouding: de nominale belasting wordt vermenigvuldigd met 1, 2. Het totale stroomverbruik van de computer is bijvoorbeeld 440 W, wat betekent dat het minimale vermogen van de UPS moet ongeveer 630 VA zijn. Dat wil zeggen, het vermogen van de UPS moet het vermogen van de computer met 20-30% overschrijden.

Aanbevolen: