Een Computer Met Een Kabel Op Een Tv Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Computer Met Een Kabel Op Een Tv Aansluiten
Een Computer Met Een Kabel Op Een Tv Aansluiten

Video: Een Computer Met Een Kabel Op Een Tv Aansluiten

Video: Een Computer Met Een Kabel Op Een Tv Aansluiten
Video: How to Connect your PC to Your LCD TV with a VGA Cable 2024, April
Anonim

Om de tv als monitor voor een computer te gebruiken, is het aan te raden deze via een speciale kabel aan te sluiten. De keuze van het type hangt af van de beschikbaarheid van bepaalde connectoren in de videokaart en tv van de computer.

Een computer met een kabel op een tv aansluiten
Een computer met een kabel op een tv aansluiten

Noodzakelijk

DVI-HDMI-kabel

instructies:

Stap 1

Zoek eerst het juiste paar connectoren waarmee u verbinding wilt maken. Voor de beste beeldkwaliteit worden uiteraard digitale zenders aanbevolen. Grafische computerkaarten zijn uitgerust met HDMI- en DVI-poorten, die een digitaal signaal dragen. Ondanks dat de DVI-poort zelden wordt aangetroffen in moderne plasma- en lcd-tv's, kan deze met een speciale adapter worden vervangen door een HDMI-poort.

Stap 2

Schaf zo nodig een geschikte videokabel en adapter aan. Sluit de videokaart van de computer aan op de tv. Gebruik je tegelijkertijd een monitor en een tv, dan kan het eerste apparaat aan blijven staan. Zet nu beide apparaten aan. Wacht tot het pc-besturingssysteem is geladen.

Stap 3

Open het menu TV-instellingen. Zoek het item met de connectoren voor het aansluiten van videokabels. Stel de signaalontvangstbron in op de poort waarmee u verbinding hebt gemaakt met de computer.

Stap 4

Stel nu uw computer in. Open het Configuratiescherm en ga naar het menu Vormgeving en persoonlijke instellingen. Selecteer "Verbinden met extern beeldscherm" in het menu "Beeldscherm". Selecteer nu het scherm dat het hoofdscherm zal zijn. Om dit te doen, selecteert u de grafische afbeelding en activeert u de functie "Maak dit scherm hoofd".

Stap 5

Selecteer de instelling voor synchrone werking tussen de monitor en de tv. Het wordt aanbevolen om het item "Het scherm uitvouwen" te gebruiken. Hierdoor gebruik je je tv en monitor tegelijkertijd voor verschillende taken. Als je een tv-toestel hebt aangesloten om een presentatie te laten zien, of je wilt het gewoon gebruiken in plaats van een monitor, activeer dan de functie "Scherm dupliceren". In dit geval wordt op beide schermen een identiek beeld weergegeven.

Aanbevolen: