Een Externe Harde Schijf Demonteren

Inhoudsopgave:

Een Externe Harde Schijf Demonteren
Een Externe Harde Schijf Demonteren
Anonim

Externe harde schijven zijn al lang opgenomen in de lijst met items van dagelijks gebruik bij het gebruik van een computer. Als een harde schijf kapot gaat, is het niet aan te raden om deze thuis te repareren; in de meeste gevallen eindigt dit in een apparaatstoring.

Een externe harde schijf demonteren
Een externe harde schijf demonteren

Noodzakelijk

  • - brede platte schroevendraaier;
  • - een plastic kaart.

instructies:

Stap 1

Onderzoek de behuizing van uw verwisselbare harde schijf op eventuele bevestigingsmiddelen. Ze kunnen ook worden verborgen met speciale pluggen om het uiterlijk van het apparaat niet te bederven. Schroef ze los. Als de behuizing van uw harde schijf is vastgemaakt met de gebruikelijke vergrendelingen, zoek dan hun locatie, druk aan beide zijden en wrik ze los met een platte schroevendraaier of een plastic kaart, afhankelijk van de dichtheid van het materiaal waaruit de schijf is gemaakt.

Stap 2

Als de behuizing van de harde schijf aan de randen is vastgelijmd, plaatst u een schroevendraaier met platte kop op de naad van de behuizing van de harde schijf en drukt u licht op de hendel. Wrik daarna de behuizing open met een plastic kaart en schuif deze rond de omtrek van de hele harde schijf. U kunt dit het beste niet doen, omdat u de interne componenten van het apparaat gemakkelijk kunt beschadigen.

Stap 3

Als de schijfbehuizing zonder verbindingen is gemaakt en u de plaats waar de wanden samenkomen niet kunt vinden, kijk dan eens goed naar de zijwanden van de schijf, hoogstwaarschijnlijk bevinden de bevestigingsmiddelen zich onder speciale pluggen. Nadat u alle schroeven hebt losgedraaid waarmee de schijf in de behuizing is bevestigd, duwt u deze voorzichtig aan één kant naar buiten.

Stap 4

Koppel de kaart los van het station door deze voorzichtig naar u toe te trekken. Zorg ervoor dat ze niet vooraf met de bevestigingsbouten zijn verbonden. Schakel de LED's uit die schijfactiviteit aangeven. Verdere demontage van de harde schijf wordt niet aanbevolen, omdat hiervoor speciale voorwaarden gelden.

Stap 5

Demonteer het niet zelf, zelfs als u speciale vaardigheden hebt om met deze apparaten te werken, draai de schroeven op het deksel van het schijfapparaat niet los om te voorkomen dat vreemde voorwerpen of zelfs stof erin komen. Bij een storing direct naar het servicecentrum brengen.

Aanbevolen: