Een WD Harde Schijf Demonteren Dis

Inhoudsopgave:

Een WD Harde Schijf Demonteren Dis
Een WD Harde Schijf Demonteren Dis

Video: Een WD Harde Schijf Demonteren Dis

Video: Een WD Harde Schijf Demonteren Dis
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, Mei
Anonim

Externe harde schijven van elke fabrikant, inclusief Western Digital, zijn handig vanwege hun draagbaarheid. Als je een harde schijf en een hoes apart hebt gekocht, zou je tijdens de montage en demontage geen vragen moeten hebben. Bij "kant-en-klare" externe harde schijven van de fabrikant ontbreekt het echter vaak aan de benodigde bouten en bevestigingsmiddelen, waardoor de behuizing niet uit elkaar kan worden gehaald.

Een WD harde schijf demonteren dis
Een WD harde schijf demonteren dis

Noodzakelijk

schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Onderzoek de behuizing van de harde schijf zorgvuldig. Verwijder beschermende elastiekjes, indien aanwezig. Maak een paar plastic kaarten (die niet eng zijn om te breken) en een platte schroevendraaier. In de regel kunnen de modellen van harde schijven enigszins verschillen in montage, dus bereid een paar schroevendraaiers met verschillende diameters voor.

Stap 2

Steek de hoek van de plastic kaart voorzichtig in de sleuf op de behuizing. Verplaats de kaart iets zodat de hele rand van de kaart in de sleuf past. Druk nu licht op de kaart om de opening te vergroten. Herhaal deze procedure voor de andere kant van het chassis. Plaats indien nodig twee kaarten tegelijk om de houder aan weerszijden los te maken.

Stap 3

Vergroot de opening totdat u een lichte klik hoort - op dit moment gaan de interne vergrendelingen die in de behuizing verborgen zijn, open. Maak de vergrendelingen aan alle kanten los. De plastic kaarten kunnen nu worden verwijderd. Probeer deze procedures zorgvuldig uit te voeren, omdat u het hele lichaam en de binnenkant volledig kunt beschadigen.

Stap 4

Open de behuizing met een schroevendraaier. Verwijder de harde schijf na het verwijderen van de ventilator (indien aanwezig) en controllerconnectoren. Als u de vergrendelingen niet hebt gebroken, kan de harde schijf eenvoudig weer in elkaar worden gezet.

Stap 5

Ga voorzichtig te werk, aangezien elk teken van schade aan de behuizing van de externe harde schijf, zelfs een kleine kras, mechanische schade zal veroorzaken en de garantie van het apparaat zal doen vervallen. Demonteer een externe harde schijf niet zonder speciale noodzaak. Zoals de praktijk laat zien, werken de meeste gedemonteerde harde schijven niet tijdens de montage, omdat er verschillende soorten stof binnenkomen of omdat de bouten gewoon niet goed zijn vastgedraaid. Probeer onnodige onderdelen te gebruiken voor de demontage.

Aanbevolen: