Hoe Windows Opnieuw Te Installeren Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Windows Opnieuw Te Installeren Op Een Laptop
Hoe Windows Opnieuw Te Installeren Op Een Laptop

Video: Hoe Windows Opnieuw Te Installeren Op Een Laptop

Video: Hoe Windows Opnieuw Te Installeren Op Een Laptop
Video: Windows 10 Installeren op jouw PC! | Tutorial 2024, Mei
Anonim

De gevolgen van een aanval door virusprogramma's, onjuist geïnstalleerde stuurprogramma's of softwaretoepassingen - dit alles kan ertoe leiden dat het Windows-besturingssysteem opnieuw moet worden geïnstalleerd en dat de fabrieksinstellingen van de laptop moeten worden hersteld.

Hoe Windows opnieuw te installeren op een laptop
Hoe Windows opnieuw te installeren op een laptop

Redenen voor het opnieuw installeren van het besturingssysteem

Tegenwoordig bieden bijna alle laptopfabrikanten de mogelijkheid om Windows opnieuw te installeren. Om dit te doen, wordt voorgesteld om ofwel speciale geïntegreerde hersteltools te gebruiken, ofwel de mogelijkheid om over een bestaand besturingssysteem te installeren waarbij alle opgeslagen gegevens worden overschreven. Met de eerste, zeer handige optie kunt u de gelicentieerde software opslaan en de oorspronkelijke instellingen herstellen. De tweede is om het systeem te installeren in een formaat dat "bevrijd" is van onnodige softwaretoepassingen die door de fabrikant zijn opgelegd. Maar met deze optie gaat de betaalde licentieondersteuning verloren.

Herstel van gelicentieerd Windows-besturingssysteem

Het herstellen van het besturingssysteem op een laptop is mogelijk met behulp van een afbeelding die is opgeslagen op de harde schijf. De herstelimage is gemaakt door de fabrikant en bevat de initiële instellingen van de computer die zijn gemaakt voordat deze werd verkocht. Het systeem herstellen is dus bijna hetzelfde als het opnieuw installeren.

Om te herstellen, moet u tijdens het opstarten van het systeem nogmaals op de toets of toetsencombinatie drukken die op het scherm wordt weergegeven. Meestal verschijnt onderaan het scherm een inscriptie die lijkt op "Druk op F2 voor herstel". Tegelijkertijd hebben verschillende fabrikanten verschillende toetscombinaties. Bij Acer is dit bijvoorbeeld meestal "Alt + F10". Na het invoeren van de opdracht wordt de Acer eRecovery Management-interface weergegeven.

Om de herstelprocedure te starten, selecteert u de optie "Volledig herstel". Houd er rekening mee dat alle gegevens die op de C-schijf zijn opgeslagen, worden gewist. De installatiewizard werkt in interactieve modus en bij elke volgende stap verschijnt een venster waarin u wordt gevraagd de gewenste actie te selecteren. Het activeren van de opdracht "Bestandsherstel" start een voorbereiding van 10-15 minuten voor herstel en vereist een definitieve herstart van het systeem.

Nadat u het programma opnieuw hebt opgestart, wordt u gevraagd een invoertaal voor het toetsenbord te selecteren, een gebruikersnaam in te voeren en akkoord te gaan met de voorwaarden van de licentieovereenkomst. Wanneer u een automatische updatemethode kiest, kunt u het beste de optie kiezen om de aanbevolen instellingen te gebruiken. Na het invoeren van de tijdzone, exacte tijd- en datuminformatie, toont het display het bureaublad van de gebruiker en het downloadstatusvenster van het stuurprogramma.

Het downloadproces is vrij lang en duurt ongeveer 20-25 minuten. Het systeem zal vragen om een herstart en verdere activering van de ingebouwde antivirus. U kunt het aanbod goedkeuren of afwijzen, aangezien de ingebouwde antivirusprogramma's meestal minder efficiënt zijn dan de algemeen beschikbare Eset Nod32 SS of Kaspersky IS. U kunt ze later installeren. Het herstelproces is nu voltooid.

Het is belangrijk op te merken dat de herstelimage enkele gigabytes aan ruimte op de harde schijf in beslag neemt en vaak beschadigd is door virussen. Daarom is het raadzaam om de speciale functie van Acer eRecovery Management te gebruiken en de afbeelding vooraf op dvd-schijven te maken en op te slaan.

Aanbevolen: