Het Besturingssysteem Opnieuw Installeren Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

Het Besturingssysteem Opnieuw Installeren Op Een Laptop
Het Besturingssysteem Opnieuw Installeren Op Een Laptop

Video: Het Besturingssysteem Opnieuw Installeren Op Een Laptop

Video: Het Besturingssysteem Opnieuw Installeren Op Een Laptop
Video: Mijn windows laptop formatteren en volledig opnieuw herinstalleren. 2024, Mei
Anonim

Het installeren van een besturingssysteem op een mobiele computer verschilt slechts in geringe mate van een soortgelijk proces voor een desktop-pc. Het is echter belangrijk om verschillende mogelijke problemen met notebooks in gedachten te houden.

Het besturingssysteem opnieuw installeren op een laptop
Het besturingssysteem opnieuw installeren op een laptop

Het is nodig

  • - Windows-opstartschijf;
  • - externe dvd-drive.

instructies:

Stap 1

Bepaalde mobiele computers worden verkocht met een vooraf geïnstalleerd besturingssysteem. Zoek naar de Windows-sticker aan de onderkant van de laptop en controleer de versie van het besturingssysteem. Het is een feit dat als u een besturingssysteem van een andere versie installeert, u de verstrekte licentiesleutel niet kunt gebruiken.

Stap 2

Download een opstartschijfkopie met de juiste versie van Windows. Controleer de bitness van het systeem. Als je de informatie die je nodig hebt niet hebt gevonden, bepaal dan zelf de bitdiepte. Als er oorspronkelijk meer dan 3 GB RAM op een mobiele computer was geïnstalleerd, gebruikte de fabrikant in de regel een 64-bits besturingssysteem. U kunt ook een universele schijf gebruiken die alle beschikbare versies van Windows Seven bevat.

Stap 3

Maak uw eigen installatieschijf. Om dit te doen, brandt u de gedownloade afbeelding naar een dvd-station met behulp van beschikbare programma's zoals Nero Burning ROM. Plaats de resulterende schijf in het station van uw mobiele computer.

Stap 4

Gebruik een externe dvd-drive met netbooks. Deze apparatuur wordt meestal aangesloten op de USB-poorten van laptops. Zet uw laptop aan en druk op de toets die nodig is om het selectiemenu voor opstartapparaten te openen.

Stap 5

Markeer het veld Interne / Externe dvd-rom en druk op Enter. Wacht tot de bestanden zijn voorbereid voor het installeren van het besturingssysteem. Klik in het eerste menu op de knop "Installeren". Selecteer de versie en bitness van het systeem als u een vergelijkbare schijf gebruikt. Klik volgende".

Stap 6

Klik met de linkermuisknop op de lokale schijf waar het huidige besturingssysteem zich bevindt. Klik op de knop Formatteren in het submenu Disk Setup. Klik nu opnieuw op "Volgende".

Stap 7

Na een tijdje zal de laptop automatisch opnieuw opstarten. Onthoud dat alle volgende lanceringen niet vanaf de dvd moeten worden uitgevoerd, maar vanaf de harde schijf. Vul de voorgestelde menu's in zoals ze verschijnen. Activeer eerst de firewall en de updateservice van het besturingssysteem. Vergeet niet een wachtwoord in te stellen voor het beheerdersaccount.

Aanbevolen: