Het Systeem Opnieuw Installeren Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Het Systeem Opnieuw Installeren Op Een Computer
Het Systeem Opnieuw Installeren Op Een Computer

Video: Het Systeem Opnieuw Installeren Op Een Computer

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Windows 10: herstelopties 2023, Januari-
Anonim

Het meest wijdverbreide en populaire besturingssysteem van vandaag is Windows. Het is redelijk betrouwbaar, maar soms moet je het nog steeds opnieuw installeren. Deze handeling is vrij eenvoudig en valt binnen de macht van een gewone gebruiker met elementaire pc-vaardigheden.

Het systeem opnieuw installeren op een computer
Het systeem opnieuw installeren op een computer

Het is nodig

  • - installatieschijf;
  • - Live-cd.

instructies:

Stap 1

Onthoud dat de exacte herinstallatieoptie afhangt van de aard van het probleem. Als het besturingssysteem helemaal niet opstart en het niet kan worden hersteld door bij het opstarten op F8 te drukken, moet de herinstallatie worden gestart vanaf de installatieschijf. Als het besturingssysteem opstart en u de geïnstalleerde programma's en instellingen wilt behouden, maar systeemfouten wilt verwijderen, kiest u ervoor om over uw vorige exemplaar van Windows te installeren.

Stap 2

Bewaar belangrijke bestanden voor u als u het besturingssysteem rechtstreeks vanaf de installatieschijf installeert. Als u het reeds op uw computer geïnstalleerde besturingssysteem niet kunt laden, gebruik dan de Live-cd om bestanden op te slaan. Deze schijf kan op het netwerk worden gedownload. Door er een tijdelijke kopie van Windows van te downloaden, kunt u belangrijke informatie voor u opslaan - in het bijzonder bestanden uit de map "Mijn documenten".

Stap 3

Formatteer de partitie voordat u een nieuw exemplaar van Windows installeert. Hiervoor is het handig om het programma Acronis Disk Director te gebruiken. U kunt de partitie formatteren door Windows op te starten vanaf de Live-cd. Gebruik volledige opmaak, geen koptekstopruiming. Het niet formatteren kan leiden tot installatieproblemen. In het bijzonder kan de computer vastlopen na de eerste keer opnieuw opstarten.

Stap 4

Om de OS-installatie vanaf een cd te starten, drukt u op de F12-toets bij het opstarten van de pc, het opstartmenu wordt geopend. Kies daarin om op te starten vanaf cd. Als het menu niet op uw pc verschijnt, stelt u het cd-station in het BIOS in als het primaire opstartapparaat. Om het BIOS te openen, moet u gewoonlijk op Del drukken bij het opstarten van de computer, maar de toetsencombinaties kunnen verschillen. Als u de instellingen in het BIOS hebt gewijzigd, moet u onmiddellijk na de eerste keer opnieuw opstarten tijdens het installatieproces de harde schijf teruggeven als de primaire bron.

Stap 5

Let goed op de berichten die verschijnen tijdens het installatieproces. U wordt gevraagd een taal, tijdzone en partitie te selecteren voor het installeren van het besturingssysteem. Daarna zal de daadwerkelijke installatie van Windows beginnen. Tijdens dit proces zal de computer meerdere keren opnieuw opstarten. Nadat de installatie is voltooid, ziet u het welkomstscherm van Windows.

Stap 6

Houd er rekening mee dat voor sommige apparaten extra installatie van stuurprogramma's nodig kan zijn - bijvoorbeeld voor een videokaart, printer, netwerkkaart, enz. Als u deze stuurprogramma's niet hebt, moet u zich van tevoren zorgen maken om ze op het net te vinden en te downloaden.

Stap 7

Gebruik herinstallatie in updatemodus als u de reeds geïnstalleerde programma's en instellingen wilt behouden. Om dit te doen, laadt u een bestaand exemplaar van Windows, plaatst u de installatieschijf in het cd-station en selecteert u OS-installatie in het menu. Kies vervolgens om te installeren in de update-modus. De computer start opnieuw op, verdere installatie vindt automatisch plaats.

Stap 8

Houd er rekening mee dat updaten alleen mogelijk is als u hetzelfde besturingssysteem installeert. Als u bijvoorbeeld Windows 7 installeert na Windows XP, is alleen een nieuwe installatie mogelijk. In dit geval slaat Windows 7 alle eerdere gegevens op in een aparte map.

Populair per onderwerp