Een Moederbord Vervangen Zonder Opnieuw Te Installeren

Inhoudsopgave:

Een Moederbord Vervangen Zonder Opnieuw Te Installeren
Een Moederbord Vervangen Zonder Opnieuw Te Installeren

Video: Een Moederbord Vervangen Zonder Opnieuw Te Installeren

Video: Een Moederbord Vervangen Zonder Opnieuw Te Installeren
Video: Upgraden het moederbord vervangen 2024, April
Anonim

Bij het opnieuw installeren van het moederbord is het helemaal niet nodig om het besturingssysteem (OS) opnieuw te installeren. U kunt het moederbord wijzigen, zodat Windows volledig functioneel blijft en u geen tijd verspilt aan het installeren van een nieuw besturingssysteem. U hoeft alleen de stuurprogramma's voor sommige componenten van de computer opnieuw te installeren en enkele instellingen te wijzigen, maar het zal nog steeds sneller zijn dan het installeren van een nieuw besturingssysteem.

Een moederbord vervangen zonder opnieuw te installeren
Een moederbord vervangen zonder opnieuw te installeren

Noodzakelijk

  • Computer;
  • moederbord;
  • toegang tot internet;
  • drivers voor de moederbord-chipset;
  • drivers voor geluids- en netwerkkaarten

instructies:

Stap 1

Zoek op internet en download het bestand idedrivers.zip. Het bestand is gearchiveerd, dus een archiver is vereist. Als je geen archiver hebt, download en installeer deze dan. Pak de volledige inhoud van het bestand uit in de map System32 Drivers. U wordt gevraagd om bestaande bestanden te vervangen door identieke namen. Weiger deze kennisgeving.

Stap 2

Download en open een bestand met de naam Mergeide.reg. Selecteer in het venster dat verschijnt de opdracht "Uitvoeren". Dit bestand voegt informatie over IDE-controllers toe aan het Windows-register.

Stap 3

Nu kunt u het moederbord veilig vervangen door een nieuw. U kunt dit zelf doen of bij een servicecentrum. Zet de computer aan nadat u het moederbord opnieuw hebt geïnstalleerd. De oude versie van Windows wordt geladen. Het eerste Windows-opstartproces kan even duren, maar later zal de opstartsnelheid normaal zijn.

Stap 4

Nu over de stuurprogramma's die zeker opnieuw moeten worden geïnstalleerd. Van de belangrijkste stuurprogramma's werken de stuurprogramma's voor de videokaart. De drivers voor de moederbord chipset, geluids- en netwerkkaarten zullen vervangen moeten worden. Bij het moederbord moet een stuurprogrammaschijf worden meegeleverd. Zoek gewoon de benodigde stuurprogramma's erop en installeer.

Stap 5

Als je een moederbord zonder stuurprogramma's hebt, moet je dit doen: klik met de rechtermuisknop op "Deze computer". Selecteer vervolgens het tabblad "Eigenschappen" en daarin - "Apparaatbeheer". Klik op de bovenste rij (systeem) en selecteer Hardwareconfiguratie bijwerken. Ga dan naar de regel "Geluidsapparatuur", tegenover de regel, klik op de pijl. Er wordt een menu met acties met een geluidskaart geopend. Klik met de rechtermuisknop en selecteer de opdracht "Stuurprogramma's bijwerken". Stuurprogramma's worden via internet bijgewerkt. Voer dezelfde bewerking uit met de netwerkapparatuur.

Aanbevolen: