Hoe Windows XP Opnieuw Te Installeren Op Windows 7

Inhoudsopgave:

Hoe Windows XP Opnieuw Te Installeren Op Windows 7
Hoe Windows XP Opnieuw Te Installeren Op Windows 7

Video: Hoe Windows XP Opnieuw Te Installeren Op Windows 7

Video: Hoe Windows XP Opnieuw Te Installeren Op Windows 7
Video: Как удалить Windows XP и установить Windows 7 (2021) 2024, April
Anonim

Herinstallatie van Windows XP op Windows 7 kan worden gedaan met behulp van een schijf of flashkaart, die de gewenste afbeelding van het systeem schrijft, gepresenteerd in ISO-formaat. Daarna worden alle gegevens op de computer verwijderd en wordt het nieuwe systeem op de systeemschijf geïnstalleerd, gevolgd door configuratie.

Hoe Windows XP opnieuw te installeren op Windows 7
Hoe Windows XP opnieuw te installeren op Windows 7

Vastleggen van systeemafbeelding

Download de systeemkopie van internet of gebruik de originele Windows-schijf als u deze in een winkel hebt gekocht. Het downloaden van de afbeelding kan worden gedaan vanaf de officiële Microsoft-website. Daar kunt u ook een serienummer kopen om het systeem later te activeren.

Om een schijfkopie te branden, moet u een brandprogramma installeren. Een van de meest populaire programma's van dit type zijn UltraISO of WinToFlash. Met het eerste programma kunt u een afbeelding zowel op schijven als op andere verwisselbare media opnemen. Met het hulpprogramma WinToFlash kunt u het systeem alleen naar een USB-flashstation schrijven. Download of installeer het geselecteerde programma en start het vervolgens met de juiste snelkoppeling op het bureaublad.

Voordat u een nieuw systeem installeert, dient u alle waardevolle gegevens op een afzonderlijk verwisselbaar medium of een andere computer op te slaan, aangezien alle informatie tijdens het installatieproces wordt gewist.

Specificeer het pad naar het afbeeldingsbestand in het programma met behulp van het juiste menu-item. Selecteer "Branden" om te beginnen met het uitpakken van de bestanden voor de Windows-installatie. Zorg ervoor dat u het opnamemedium in de juiste sleuf van uw computer plaatst voordat u gaat branden. Zorg er na het voltooien van het branden voor dat al uw gegevens zijn opgeslagen en dat het branden zonder fouten is uitgevoerd.

Om in UltraISO een afbeelding naar een USB-flashstation te schrijven, gebruikt u het item "Beeld van harde schijf branden".

Het systeem installeren

Om het systeem opnieuw te installeren, start u uw computer opnieuw op. Wanneer de computer opstart, drukt u op de F2-toets (F4 of F5, afhankelijk van de BIOS-versie) om het opstartmenu van de computer te openen. Ga naar het gedeelte Opstarten - Eerste opstartapparaat om de opstartmodus te selecteren vanaf een USB-flashstation of schijf. Selecteer in deze regel de naam van uw flashstation (station) en sla de wijzigingen op door op de F10-knop te drukken en Y in te voeren om het opslaan van de gegevens te bevestigen.

Als het branden van de schijf met succes is voltooid, ziet u na het opstarten van de computer het installatiemenu van Windows 7. Volg de instructies op het scherm en selecteer de harde schijfpartitie waarop u het systeem wilt installeren. Formatteer indien nodig elke partitie met behulp van de knoppen die zijn aangegeven in het setup-menu. Bij het formatteren worden sporen van het vorige Windows XP-besturingssysteem verwijderd.

Wacht tot het partitioneren van de schijf is voltooid, de installatiebestanden zijn uitgepakt en de computer opnieuw is opgestart, en verwijder vervolgens uw schijf van het diskettestation of een USB-flashstation uit de USB-poort. De installatie van het systeem gaat verder en u moet aanvullende gegevens opgeven (systeemtijd, gebruikersnaam, nieuw wachtwoord, enz.). Na het voltooien van de configuratie en installatie, zal de computer opnieuw opstarten en ziet u het nieuwe systeemvenster. De installatieprocedure van Windows 7 is voltooid en u kunt doorgaan met het configureren van de vereiste software.

Aanbevolen: