Wat Is Een Verwerker?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Verwerker?
Wat Is Een Verwerker?

Video: Wat Is Een Verwerker?

Video: Wat Is Een Verwerker?
Video: AVG - dat valt best mee: Wat is een verwerker? 2024, Mei
Anonim

Een processor (centrale verwerkingseenheid of CPU) is het belangrijkste onderdeel van de hardware van een computer. Het kan het brein van een computer worden genoemd omdat het alle machine-instructies uitvoert.

Wat is een verwerker?
Wat is een verwerker?

instructies:

Stap 1

Extern is de processor een microschakeling of elektronische eenheid. Een microprocessor is een processor die een kleine microschakeling is. Veel gebruikers stellen processor en microprocessor met elkaar gelijk, maar dit is eigenlijk niet het geval.

Stap 2

De microprocessor is geïnstalleerd in een speciaal compartiment van het moederbord van een personal computer. Prestaties zijn afhankelijk van zijn kracht. Voor de processor is een koelsysteem geïnstalleerd, waardoor oververhitting wordt voorkomen.

Stap 3

Speciale cellen (registers), die zich in de processor bevinden, worden gebruikt voor het onderbrengen van gegevens en instructies die deze gegevens gebruiken. De essentie van het werk van de verwerker is als volgt. De benodigde gegevens en een bepaalde set commando's worden in de gewenste volgorde uit het geheugen geladen, waarna ze worden uitgevoerd. De volgorde van opdrachten is een programma.

Stap 4

De belangrijkste kenmerken van processors zijn snelheid en bitcapaciteit. Snelheid wordt bepaald door de frequentie van de processor, gemeten in megahertz en geeft aan hoeveel cycli per seconde de processor kan uitvoeren. 1 MHz is gelijk aan 1.000.000 klokcycli.

Stap 5

In de processor zitten miljoenen transistors en andere elektronische componenten. Het belangrijkste in een personal computer is de centrale processor, die de programmacode uitvoert. Maar elk hardwareapparaat heeft zijn eigen serviceprocessor. Bijvoorbeeld een systeembusprocessor of een videokaartprocessor.

Stap 6

Door het aantal cores worden processors onderverdeeld in single-core en multi-core. Multi-coreprocessors zijn processors met twee of meer cores in één pakket of op één computerchip. Meerdere cores kunnen de uitvoering versnellen van applicaties die multithreading ondersteunen.

Aanbevolen: