Een Band Overklokken?

Inhoudsopgave:

Een Band Overklokken?
Een Band Overklokken?

Video: Een Band Overklokken?

Video: Een Band Overklokken?
Video: این و آن باند، داری خوابم میکنی InoAn Band-Dari Khabam Mikoni 2024, Mei
Anonim

Er zijn twee hoofdmethoden voor het overklokken van een CPU - het verhogen van de busfrequentie en vermenigvuldiger. De eerste optie is van hogere kwaliteit, omdat het een hoogwaardige combinatie van CPU en RAM-overklokken biedt.

Een band overklokken?
Een band overklokken?

Noodzakelijk

  • - CPU-Z;
  • - Klok Gen.

instructies:

Stap 1

Houd er rekening mee dat er een goede reden moet zijn om de CPU te overklokken. U dient deze procedure niet uit te voeren tenzij dit absoluut noodzakelijk is. Installeer eerst een programma dat de huidige staat van de CPU weergeeft. Het heet CPU-Z. Start deze applicatie en bestudeer alle indicatoren, inclusief temperatuur.

Stap 2

Installeer nu de Clock Gen-app. Selecteer de versie van het hulpprogramma die compatibel is met uw moederbord. Voer het hulpprogramma Clock Gen uit. Verhoog nu de busfrequentie door de positie van de schuifregelaar tegenover het FSB-item te wijzigen.

Stap 3

Wees uiterst voorzichtig. Verhoog de busfrequentie niet meer dan 10 Hertz in één keer. Klik op de knop Opslaan om de nieuwe waarden toe te passen. Merk op dat Clock Gen niet is ontworpen om de spanning naar de CPU te verhogen. Als de busfrequentie sterk wordt verhoogd, kan de noodstopfunctie worden geactiveerd.

Stap 4

Start uw computer opnieuw op en ga naar het BIOS-menu. Druk nu op de toetsen F1 en Ctrl. Dit is nodig om extra menu's te openen. Selecteer het item Advanced Setup en open het menu met informatie over de frequenties van de processor en RAM. Verhoog de spanning die aan de CPU wordt geleverd.

Stap 5

Verhoog de busfrequentie van de centrale processor. Tegelijkertijd kunt u de frequentie van de RAM-kaarten verhogen of hun timing verminderen. Nadat u de parameters van de CPU en RAM via het BIOS-menu hebt gewijzigd, moet u de computer aanzetten en het hulpprogramma CPU-Z uitvoeren. Controleer de stabiliteit van de bovenstaande apparaten.

Stap 6

Als het verhogen van de busfrequentie niet genoeg was, verhoog dan de CPU-multiplier met 1-2 punten. Onthoud dat de totale frequentie de busfrequentie is vermenigvuldigd met de busfrequentie. Door de vermenigvuldiger met één te verhogen, verhoogt u de totale frequentie met honderden Hertz.

Aanbevolen: