Een Dos-bestand Uitvoeren

Inhoudsopgave:

Een Dos-bestand Uitvoeren
Een Dos-bestand Uitvoeren

Video: Een Dos-bestand Uitvoeren

Video: Een Dos-bestand Uitvoeren
Video: Running DOS applications on Windows 10 (x64)! 2024, April
Anonim

Sommige werkende applicaties, geschreven om een beperkt aantal specifieke problemen op te lossen, zijn tien tot vijftien jaar geleden gemaakt. Tegelijkertijd wordt het assortiment computerapparatuur elk jaar vernieuwd en vereisen andere toepassingen steeds meer middelen en nieuwe besturingssystemen. Dit veroorzaakt compatibiliteitsproblemen tussen DOS-toepassingen en moderne computers. U kunt ze oplossen met speciale emulatorprogramma's.

Een dos-bestand uitvoeren
Een dos-bestand uitvoeren

Noodzakelijk

DOSBox-programma

instructies:

Stap 1

Installeer DOSBox, een MS-DOS-emulatieprogramma. Met zijn hulp kunt u werken met werkende toepassingen die weigeren te functioneren in moderne besturingssystemen, oude games die zijn geschreven vóór nieuwe generaties personal computers en andere softwareproducten van hetzelfde type. Start DOSBox als een normale Windows-toepassing. Het wordt geopend als een standaard DOS-venster met een op tekst gebaseerde interface op een zwarte achtergrond.

Stap 2

Voer het commando mount_k: _path naar de applicatie in de bestandsruimte van de harde schijf in. Als u bijvoorbeeld de toepassing msg.exe op C: / MSG / msg.exe moet starten, moet u om deze in het DOSBox-programma te starten de opdracht mount k: _C: / MSG / msg.exe invoeren. k zal in dit geval een voorwaardelijke virtuele schijf zijn en kan elke letteraanduiding hebben, behalve degene die al bezet zijn door verwisselbare schijven, schijven of harde schijfpartities. Het programma geeft het bericht weer: Station k is gemount als directory C: / MSG / msg.exe.

Stap 3

Typ k: / en druk op Enter. Deze actie navigeert naar de virtuele schijf K waar het programma msg.exe zich bevindt. Typ de naam van het bestand waarmee de toepassing wordt gestart - in dit geval msg.exe - en druk op Enter. Deze actie start het programma in het emulatorvenster.

Stap 4

In sommige gevallen kan er een specifiek probleem zijn met het werken met DOSBox met spelprogramma's in de modus Volledig scherm. In dit geval kan het helpen om een plug-in voor dit programma genaamd Ykhwong te installeren. Deze plug-in voegt de mogelijkheid toe om te besturen met behulp van een standaard, in plaats van DOS-interface, lost het probleem op van het weergeven van gameplay op volledig scherm en heeft veel handige instellingen om het videobeeld te optimaliseren.

Aanbevolen: