Hoe Maak Je Een Wachtwoord Aan

Hoe Maak Je Een Wachtwoord Aan
Hoe Maak Je Een Wachtwoord Aan

Video: Hoe Maak Je Een Wachtwoord Aan

Video: Hoe maak je een wachtwoord aan? 2022, December
Anonim

Welke methode van gebruikersidentificatie wordt het meest en overal gebruikt in de moderne computerwereld? Dit zijn natuurlijk voor iedereen bekende wachtwoorden. Het wachtwoord beveiligt de toegang tot internet, toegang tot documenten en post, het laden van computers en een portemonnee met elektronisch geld, een persoonlijke account op sociale netwerken en een database op kantoor. Een wachtwoord, met alle eenvoud van het concept van beveiliging zelf, kan een redelijk betrouwbaar obstakel worden op het pad van een aanvaller.

Hoe maak je een wachtwoord aan
Hoe maak je een wachtwoord aan

Helaas zijn gebruikers zelf vaak zo nalatig bij het kiezen van een wachtwoord dat ze hun gegevens in feite volledig onbeschermd achterlaten, niet alleen voor professionele hacking, maar ook voor gewone fans van computerhooliganisme.

De meest populaire manier om een ​​wachtwoord te kraken is de zogenaamde brute force (brute force), oftewel brute force. Het is natuurlijk onmogelijk om binnen een redelijke tijd een correct gemaakt wachtwoord van voldoende lengte te vinden. Maar de meest populaire wachtwoorden zijn nog steeds "12345", "54321" en "qwerty". Ze worden door miljoenen mensen gebruikt. Het is niet moeilijk om een ​​lijst van honderden van dergelijke "geheime" wachtwoorden samen te stellen, en u kunt ze allemaal in een fractie van een seconde controleren. Zoals u kunt zien, is het aanmaken van een wachtwoord een nogal serieuze en belangrijke taak (natuurlijk, als uw gegevens, brieven en elektronisch geld u dierbaar zijn, en u niet klaar bent om ze te delen met de eerste persoon die u tegenkomt).

Hoe bedenk je een wachtwoord dat sterk genoeg is? Dit is niet zo moeilijk om te doen, volgens een paar eenvoudige regels:

  • Het wachtwoord moet lang zijn. Wachtwoorden van minder dan 10 tekens zijn gemakkelijk brute-forcing, zelfs als aan de andere voorwaarden van een goed wachtwoord wordt voldaan.
  • Het wachtwoord moet bestaan ​​uit een reeks letters, cijfers en symbolen, en de letters moeten in verschillende hoofdletters zijn.
  • Het wachtwoord mag niet worden gekoppeld aan de identiteit van de eigenaar. Dit betekent dat de geboortedatum, de meisjesnaam van de echtgenoot en de naam van de geliefde kat niet geschikt zijn.

Deze vereisten zijn vrij eenvoudig, en het is gemakkelijk om eraan te voldoen: een akkoord blindelings op het toetsenbord, dan een beetje verdund met letters in een ander register, en het ideale wachtwoord is klaar. Maar hier ligt een ander probleem op de loer voor de auteur van het wachtwoord: het wachtwoord moet onthouden worden. Een andere veelvoorkomende manier om een ​​wachtwoord te kraken, is door simpelweg te zoeken waar het is geschreven. En notities met een wachtwoord worden in de regel ergens in de buurt van de computer opgeslagen en in het ergste geval worden ze volledig op de monitor geplakt of zelfs op de behuizing bekrast.

Hoe bedenk je een wachtwoord dat ook nog eens makkelijk te onthouden is?

Methode één: gebruik een gespecialiseerd programma of website, zoals

Methode twee: neem een ​​zin of een hele zin ("Ik heb je in alles ontmoet", "wat is zo goed, wat is zo slecht", enz.), voeg cijfers toe en een geweldig, complex, maar gemakkelijk te onthouden wachtwoord is klaar. Controleer de kwaliteit op

Populair per onderwerp