Hoe De Netwerknaam Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe De Netwerknaam Te Vinden
Hoe De Netwerknaam Te Vinden

Video: Hoe De Netwerknaam Te Vinden

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Hoe kom ik in mijn router? 2023, Januari-
Anonim

Bij het delen van bronnen op een lokaal netwerk krijgt elke bron een persoonlijke naam. Het wordt in verschillende onderdelen van het besturingssysteem aangeduid als de "netwerknaam" van deze bron. Bovendien wordt dezelfde term vaak gebruikt om te verwijzen naar de naam van het draadloze netwerk dat het Wi-Fi-toegangspunt uitzendt om zichzelf te identificeren met computeradapters binnen bereik.

Hoe de netwerknaam te vinden
Hoe de netwerknaam te vinden

instructies:

Stap 1

Open Windows Verkenner als u de netwerknaam wilt achterhalen van een map op uw computer die wordt gebruikt als een share op het lokale netwerk. Dit kan gedaan worden door simpelweg op de Win + R-sneltoets te drukken of door te dubbelklikken op het pictogram Deze computer op uw bureaublad. Navigeer naar de gewenste map en klik met de rechtermuisknop op het pictogram - er valt een contextmenu uit, waarin u de onderste regel ("Eigenschappen") nodig hebt.

Stap 2

Vouw het tabblad "Toegang" uit en kijk in het bovenste gedeelte ("Netwerkbestanden en mappen delen") naar het item in de regel onder de kop "Netwerkpad:" - het bevat het adres van deze map in het lokale netwerk. Het begint met de netwerknaam van uw computer en eindigt met de netwerknaam van deze share (map). Dat wil zeggen, de netwerknaam van deze map is alles wat zich rechts van de laatste schuine streep op deze regel bevindt.

Stap 3

In eerdere versies van Windows (bijvoorbeeld in Windows XP) is er op het tabblad "Toegang" een apart veld "Share-naam", dat de netwerknaam bevat - hier kunt u deze niet alleen achterhalen, maar ook bewerken. In Windows 7 moet u op de knop "Geavanceerde instellingen" klikken.

Stap 4

Als u de netwerknaam van een map, printer, cd/dvd-station of andere gedeelde bron op een andere computer op het lokale netwerk wilt achterhalen, hoeft u het eigenschappenvenster niet te openen door er in Verkenner naar te gaan. De naam die u ziet, is de netwerknaam - alle gebruikers die via het netwerk toegang hebben, zien alleen de netwerknamen van de bronnen.

Stap 5

Als u de netwerknaam (SSID - Service Set IDentifier) ​​van het Wi-Fi-toegangspunt moet achterhalen, geeft elke computer die is uitgerust met een Wi-Fi-adapter deze weer in de lijst met beschikbare netwerken. U kunt deze lijst openen door op het netwerkverbindingspictogram in het systeemvak van de taakbalk te klikken.

Stap 6

Als u de toegewezen netwerknaam in de instellingen van het Wi-Fi-apparaat zelf (router of modem) wilt achterhalen of wijzigen, hangt de specifieke methode af van het gebruikte model. Voor een D-Link DIR-320-router bijvoorbeeld, laadt u eerst het bedieningspaneel in de browser (het adres is http://192.168.0.1) en logt u in. Selecteer vervolgens Wireless Setup in de linkerkolom en klik op de knop Manual Setup. Zoek naar de netwerknaam in het gedeelte Wireless Network Settings, in het veld met de naam Wireless Network Name (ook wel SSID genoemd).

Populair per onderwerp