Hoe Het Vette Bestandssysteem In Ntfs Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Vette Bestandssysteem In Ntfs Te Veranderen
Hoe Het Vette Bestandssysteem In Ntfs Te Veranderen

Video: Hoe Het Vette Bestandssysteem In Ntfs Te Veranderen

Video: Hoe Het Vette Bestandssysteem In Ntfs Te Veranderen
Video: Hoe maak ik mijn schijf zichtbaar in Windows? 2024, Mei
Anonim

Het FAT32-bestandssysteem is nog niet zo lang gebruikt voor een Windows-serie, maar in de loop van de tijd heeft het zijn bronnen volledig uitgeput en heeft het zijn positie opgegeven voor het meer geavanceerde en veeleisende NTFS. NTFS heeft een aantal voordelen in termen van snelheid en volume van verwerking, evenals de vertrouwelijkheid van toegang tot informatie.

Hoe het vette bestandssysteem in ntfs te veranderen
Hoe het vette bestandssysteem in ntfs te veranderen

instructies:

Stap 1

Om het FAT32-bestandssysteem naar NTFS te converteren, gebruikt u een speciaal programma van het Windows-besturingssysteem dat dit doet zonder gegevens te verliezen. Voordat u het hulpprogramma Bestandssysteem wijzigen gebruikt, sluit u alle programma's en toepassingen op de schijf die u wijzigt. Controleer ook de harde schijf op fouten om systeemstoringen te voorkomen.

Stap 2

Roep de opdrachtregel op door met de linkermuisknop op het menu "Start" te klikken, selecteer vervolgens het item "Alle programma's" en daarin het gedeelte "Standaard" en start vervolgens de modus "Opdrachtregel".

Stap 3

Er verschijnt een contextvenster waarin u Convert drive: / fs: ntfs invoert. Plaats na de opdracht Convert het symbool van de schijf waarop het bestandssysteem wordt gewijzigd, bijvoorbeeld Convert e: / fs: ntfs. Druk op de Enter-toets. Als er een besturingssysteem op de schijf staat die wordt gewijzigd, verschijnt er een informatief bericht waarin staat dat het bestandssysteem is gewijzigd, maar de computer moet opnieuw worden opgestart om de conversie te voltooien. Klik in dit geval op "Ja".

Stap 4

Na alle bovenstaande bewerkingen verschijnt er een prompt waarin u een volumelabel moet invoeren. Het bevat een korte beschrijving van de schijf. Om het te zien, gaat u naar "Deze computer" door met de rechtermuisknop op het symbool te klikken en het contextmenu te openen. Selecteer "Eigenschappen" in de voorgestelde lijst en vervolgens op het bovenste eerste tabblad - het gedeelte "Algemeen". Typ een label voor het te wijzigen volume en druk op Enter. Het hulpprogramma start het werk, waarna op de opdrachtregel het opschrift "Conversie voltooid" wordt weergegeven.

Stap 5

U kunt het bestandssysteem ook converteren zonder op een andere manier gegevens te verliezen. Om dit te doen, kopieert u uw gegevens naar een andere schijf en formatteert u vervolgens het apparaat, waarbij u NTFS in de waarden opgeeft. Breng daarna de informatie terug naar de reeds gewijzigde schijf. Als u het bestandssysteem van de flashdrive moet converteren, voert u op de opdrachtregel Convert drive: / fs: ntfs / nosecurity / x in.

Aanbevolen: