Een Luidsprekersysteem Aansluiten Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Een Luidsprekersysteem Aansluiten Op Een Computer
Een Luidsprekersysteem Aansluiten Op Een Computer

Video: Een Luidsprekersysteem Aansluiten Op Een Computer

Video: Een Luidsprekersysteem Aansluiten Op Een Computer
Video: Connect bookshelf speakers to computer - Step by step 2024, Mei
Anonim

U wilt dus genieten van alle multimediamogelijkheden die uw computer biedt. Een 6-kanaals luidsprekersysteem is hier perfect voor. Het zal inderdaad je game- en filmervaring enorm verrijken. De meeste moderne ingebouwde geluidskaarten ondersteunen 6-kanaals audio, maar controleer dit voordat u een audiosysteem aanschaft.

Een luidsprekersysteem op een computer aansluiten
Een luidsprekersysteem op een computer aansluiten

Het is nodig

  • - Een computer;
  • - 6-kanaals luidsprekersysteem.

instructies:

Stap 1

Wat is een 6-kanaals audiosysteem, of anders - 5.1? Het cijfer 5.1 betekent dat het audiosysteem 6 luidsprekers omvat: 2 achter, 2 voor en één midden, evenals een subwoofer. De subwoofer is nodig voor lage frequenties en de middenluidspreker is het zogenaamde "spraakkanaal". Er zijn digitale en analoge audiosystemen. De eerste vereisen een speciale digitale uitgang - SPDIF. Analoge audiosystemen komen vaker voor, daarom worden ze hieronder besproken.

Stap 2

Het luidsprekersysteem wordt meestal geleverd met drie paar gekleurde kabels om de luidsprekers aan te sluiten op de subwoofer en de computer. De subwoofer heeft meerkleurige connectoren die in de volumemodule zijn gemonteerd voor het aansluiten van luidsprekers. Steek de kabels in de bijpassende aansluitingen en sluit vervolgens de luidsprekers aan. Daarna rest alleen nog het aansluiten van de voeding en de subwoofer. Let bij het aansluiten van de subwoofer op de polariteit, anders is de bediening vrij eenvoudig en triviaal. Aan het einde van de operatie moeten alle vrije connectoren op de subwoofer-volumemodule bezet zijn.

Stap 3

Sluit nu de uiteinden van de kabels aan op uw computer. Steek hiervoor de kabel van de voorluidspreker (groen) in de groene connector, de kabel van de achterluidspreker (zwart of blauw) in de blauwe connector en de kabel van het middenkanaal (subwoofer) in de roze connector.

Stap 4

Installeer vervolgens, als je dat nog niet hebt gedaan, de stuurprogramma's voor de geluidskaart van je computer. Om dit te doen, plaatst u de schijf in het station, voert u de installatiewizard uit, volgt u de aanwijzingen op het scherm en start u vervolgens uw computer opnieuw op. In de regel wordt een speciaal hulpprogramma voor geluidsconfiguratie bij het stuurprogramma geleverd. Hiermee kunt u het geluid van uw audiosysteem naar wens aanpassen. Er zijn veel instellingen, maar let op de optie "6-kanaalsmodus", "5.1-kanaalsmodus" of iets dergelijks. Het moet ingeschakeld zijn.

Aanbevolen: