Hoe De Laptopbatterij Te Kalibreren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Laptopbatterij Te Kalibreren?
Hoe De Laptopbatterij Te Kalibreren?

Video: Hoe De Laptopbatterij Te Kalibreren?

Video: Hoe De Laptopbatterij Te Kalibreren?
Video: How to Calibrate Your Laptop’s Battery for Accurate Battery Life Estimates 2024, Mei
Anonim

Met de komst van laptops zijn de menselijke mogelijkheden aanzienlijk uitgebreid. Dit komt voornamelijk door het vermogen van deze computers om te werken zonder directe aansluiting op het lichtnet. De makers van laptops hebben ervoor gezorgd dat de batterijlading voldoende is voor enkele uren batterijduur. Er zijn echter mensen die dit aantal willen verhogen. In dit geval hoeft u alleen de batterij te kalibreren.

Hoe de laptopbatterij te kalibreren?
Hoe de laptopbatterij te kalibreren?

instructies:

Stap 1

Met batterijkalibratie kunt u de nauwkeurigheid van het bepalen van de batterijlading in een bepaalde periode vergroten. Dit heeft een positief effect op de effectiviteit. Bovendien neemt de levensduur van het apparaat toe, etc. Onder andere de kalibratie van nikkel-metaalhydride- en nikkel-cadmium-batterijen (respectievelijk aangeduid als Ni-MH en Ni-Cd) wordt terecht beschouwd als de meest effectieve manier om een probleem als het "geheugeneffect" aan te pakken.

Stap 2

Als uw laptop de batterijkalibratiefunctie ondersteunt, raden experts u ten zeerste aan deze te gebruiken. U zult met name een hulpprogramma zoals BIOS Setup moeten gebruiken.

Stap 3

Laad de batterij van uw computer volledig op voordat u de procedure start en haal de AC-adapter uit het stopcontact. Het is erg belangrijk dat de laptop uitsluitend door de batterij wordt gevoed. Anders geeft het BIOS een foutmelding met het verzoek om de adapter los te koppelen en het besturingssysteem opnieuw op te starten.

Stap 4

Terwijl de computer opstart, drukt u op de knop op het toetsenbord dat is geprogrammeerd om het BIOS te openen. Afhankelijk van uw laptopmodel kan dit Delete, F2 enz. zijn. Selecteer het tabblad Opstarten en ga naar Smart Battery Calibration. U ziet een venster ", waar u "Ja" moet antwoorden op de vraag over het inschakelen van kalibratie. Wacht tot het einde van het proces, waarbij de computer u in procenten over het huidige laadniveau zal informeren. Sluit BIOS Setup door op de Esc-toets te drukken en ga verder met het laden van het besturingssysteem dat op de computer is geïnstalleerd.

Stap 5

Onthoud een paar regels om veel fouten te voorkomen. Ontlaad de batterij bijvoorbeeld regelmatig (ongeveer een keer per maand).

Stap 6

Gebruik de laptop niet bij temperaturen boven of onder het bereik van +10°C tot +35°C. Probeer vooraf geen nieuwe batterijen te kopen en bewaar uw Li-ion batterijen ook niet zonder positieve lading.

Aanbevolen: