Video Opnemen Van Videorecorder Naar Computer

Inhoudsopgave:

Video Opnemen Van Videorecorder Naar Computer
Video Opnemen Van Videorecorder Naar Computer

Video: Video Opnemen Van Videorecorder Naar Computer

Video: Video Opnemen Van Videorecorder Naar Computer
Video: How To Transfer VHS Tapes To Your Computer 2024, April
Anonim

In het tijdperk van digitale technologieën wordt de kwestie van het overbrengen van records uit het familiearchief van videocassettes naar schijven relevant. Je kunt dit ook thuis doen. Wat is hiervoor nodig?

Video opnemen van videorecorder naar computer
Video opnemen van videorecorder naar computer

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - aangesloten videokaart;
  • - video Recorder;
  • - videokabel;
  • - VirtualDub-programma.

instructies:

Stap 1

Bepaal de adapters die nodig zijn voor het opnemen van audiobanden op schijf, kijk naar de aanschaf van een speciale audioadapter voor hen.

Stap 2

Sluit de kabel van de camera of de adapter van de videorecorder aan op de video-ingang van de videokaart. Steek de audiokabel in de ingang van je geluidskaart. Sluit alle programma's op uw computer. Zet je antivirus uit, ga naar Configuratiescherm, selecteer geluidsinstellingen en zet Hardwareversnelling en Monsterkwaliteit op maximaal. Start het VirtualDub-programma. Schakel over naar de opnamemodus om de video te digitaliseren. Vink het vakje Video vastleggen aan, stel de framesnelheid in op 250000. Stel de videobufferlimiet in op 32 en de audiobufferlimiet op 10.

Stap 3

Ga naar het menu Opname / Voorkeuren om de video-opname van de videorecorder naar uw computer te configureren, selecteer een video-opnameapparaat. Stel in de parameter Standaard opnamebestand de locatie in waar het vastgelegde bestand zal worden geschreven. Het is beter om video op te nemen op een lege schijfpartitie of de partitie met de maximale hoeveelheid vrije ruimte. Configureer vervolgens de videoweergave, sla de instellingen op in het midden van het venster. Stel, indien nodig, de voorwaarde in waaronder de video-opname wordt gestopt (tijd, bestandsgrootte, resterende vrije ruimte op de schijf, percentage verloren frames).

Stap 4

Ga naar het menu Audio / Compressie om audio-opname te configureren. Kies codecs voor audiocompressie of laat ongecomprimeerde audio. Selecteer PCM-formaat, 48.000 kHz, 16 bit. Stel video-opname in. Schakel het afspelen van video in, ga naar het menu Video / Formaat. Selecteer in het linkermenu de resolutie van de videostream, rechts - kleurdiepte. Stel vervolgens de helderheid, verzadiging, contrast in. Verplaats hiervoor de sliders en kijk welke instellingen bij jou passen. Selecteer vervolgens een codec voor compressie. Na het instellen van de VHS-video-opname-instellingen, spoelt u de video snel vooruit en start u het opnameproces.

Aanbevolen: