Hoe Maak Je Een Goed Wachtwoord Aan

Hoe Maak Je Een Goed Wachtwoord Aan
Hoe Maak Je Een Goed Wachtwoord Aan

Video: Hoe Maak Je Een Goed Wachtwoord Aan

Video: Hoe maak je een goed wachtwoord? 2022, December
Anonim

Een vrij groot aantal computergebruikers is onvoorzichtig over de veiligheid van hun gegevens. Het wachtwoord is een van de belangrijkste elementen om deze gegevens te beschermen. Omdat ze meerdere accounts hebben op allerlei soorten sites, gebruiken ze op elk van hen dezelfde wachtwoorden, meestal heel eenvoudige. Snel een goed wachtwoord bedenken is echter niet zo'n moeilijke opgave.

Hoe maak je een goed wachtwoord aan
Hoe maak je een goed wachtwoord aan

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het om het wachtwoord te achterhalen niet nodig om de opties te doorlopen in de vorm van het invoeren ervan. Hackers stelen in de regel versleutelde wachtwoorden rechtstreeks van de server en proberen deze dan pas te kraken met speciale programma's. Met deze aanpak zal een eenvoudig wachtwoord van niet meer dan 8 tekens zeker in een vrij korte tijd worden gekraakt. Het eerste dat u dus moet onthouden voordat u een goed wachtwoord maakt, is dat het lang moet zijn en ten minste 12 tekens moet bevatten. Hoe meer karakters het wachtwoord bevat, hoe betrouwbaarder het zal zijn.

Gebruik bij het opstellen van uw wachtwoord nooit woorden, datums, veelgebruikte afkortingen of sneltoetsen zoals "qwerty". Vaak kiezen gebruikers als wachtwoord de namen van huisdieren, hun geboortedata, eenvoudige reeksen getallen, bijvoorbeeld "12345" of alleen het woord "wachtwoord". De frequentie van het gebruik van dergelijke wachtwoorden door gebruikers is zo hoog dat hackers speciale databases hebben die ze bevatten. Om deze wachtwoorden te kraken, hoeft u alleen maar te controleren of ze voldoen aan kant-en-klare sjablonen.

Een goed geschreven wachtwoord moet verschillende tekens bevatten, het moet een combinatie zijn van letters, cijfers en speciale tekens ("*", "?", "", enz.). De wachtwoordsterkte kan ook worden verbeterd door tegelijkertijd kleine letters en hoofdletters te gebruiken. Voorbeelden van goede wachtwoorden zijn "oCM! Ui * p9h7 @@ 77Cd7 $ &" of "n% h3 ^ h! DM4kH6cy". Het gebruik van dergelijke wachtwoorden maakt handmatig werken met deze wachtwoorden minder gemakkelijk, maar hun betrouwbaarheid is zeer hoog.

Populair per onderwerp